Scones met blauwe bessen en citroenglazuur
Lemon curd en clotted cream- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 40 min
Deze heerlijke blauwe bessen scones zijn onmisbaar tijdens je paasontbijt! De combinatie van het zoet van de scones met de blauwe bessen en het zuur van de citroen is genieten. Dus perfect voor op je paastafel. Een lekker bakrecept!
Warme scones, een heerlijk ontbijt
Scones, traditioneel bij de high tea met lemon curd en clotted cream. Echt lekker! Zelf kun je andere smaken toevoegen en natuurlijk een lekkere vruchtenjam!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng bloem, poedersuiker, bakpoeder, zout en citroenrasp in een kom. Voeg de boter toe en meng dit met je handen door elkaar. Schenk de karnemelk en het vanille extract door het deeg en roer dit kort door elkaar met een spatel.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke scones en verdeel de scones over de bakplaat. Je kunt ze ook in een cupcake papiertje bakken en na het bakken het papiertje verwijderen. Bak de scones in 25 minuten gaar.
- Maak ondertussen het citroenglazuur. Het citroensap meng je samen met de poedersuiker in een kommetje en roer dit goed door totdat je een glad glazuur krijgt.
- Laat de scones afkoelen. Schenk over elke scones een laagje glazuur en maak af met de blauwe bessen. En voor de pasen… een lekker stukje chocolade. Enjoy!
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen