Scones met rozijnen

Scones met rozijnen

Vegan lekker
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 240

Scones met rozijnen vegan, zó gemaakt. Heel simpel alles in een kom en de oven doet ’t werk. Eet met een dot kersenjam, mega crunchy.

Glutenvrije vegan scones

Glutenvrije vegan scones heb je zó: Neem glutenvrije meelmix van AH met 8 gram bakpoeder in plaats van ’t zelfrijzend bakmeel als aanpassing in dit recept. Vegan scones passen perfect in ’t ontbijt of als ’n snel tussendoortje.

Gebruik margarine van ’t merk “The Flower Farm” Gewoon heel lekker en ’t is palmolievrij.

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr rietsuiker
  • 40 gr plantaardige margarine
  • 120 ml havermelk
  • 60 gr rozijnen
Scones met rozijnen vegan

Vegan scones recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffin vorm in of bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix ’t bakmeel met de rietsuiker, plantaardige margarine en de havermelk in een keukenmachine tot een stevig deeg. Meng met een houten lepel de rozijnen erdoor.
  3. Vorm 6 scones en leg ze op ’t bakpapier of in de muffinvorm. Bak de vegan scones in 20 minuten goudbruin. Vegan scones recept zó doe je dat.

Laat afkoelen en eet lekker met ’n dot kersenjam en plantaardige boter.

Ook lekker: Bananenbrood vegan.

Of maak je liever hartige scones? ’n Kaasscones recept scones met pittige kaas.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...