
Scones met rozijnen (vegan recept)
Recept scones met rozijnen, en toevallig ook vegan – zó simpel, zó lekker! Deze vegan scones met rozijnen zijn supermakkelijk te maken: alles gewoon in een kom, even mengen, en de oven doet de rest. Het resultaat? Scones die heerlijk zacht zijn van binnen en lekker crunchy van buiten. Serveer ze met een flinke dot kersenjam voor een extra smaakvolle kick.
Wil je het glutenvrij maken? Geen probleem! Vervang het zelfrijzend bakmeel door een glutenvrije meelmix van AH (met 8 gram bakpoeder) en je hebt de perfecte glutenvrije versie van deze vegan scones. Ze passen perfect bij je ontbijt of als een snel en voedzaam tussendoortje.
En een kleine tip: gebruik margarine van het merk The Flower Farm voor de allerlekkerste en palmolievrije scones met rozijnen. Deze margarine maakt de scones extra smaakvol en is nog eens een verantwoorde keuze ook!

Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 40 gr rietsuiker
- 40 gr plantaardige margarine
- 120 ml havermelk
- 60 gr rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in of bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng het bakmeel, de rietsuiker, de plantaardige margarine en de havermelk in een keukenmachine tot een stevig deeg.
- Voeg de rozijnen toe en meng deze er met een houten lepel doorheen.
- Vorm 6 scones van het deeg en leg ze op de bakplaat (of in de muffinvorm).
- Bak de vegan scones met rozijnen 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Ook lekker: bananenbrood vegan.
Of maak je liever hartige scones: kaasscones recept.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Nu een jaar Vegan ivm gezondheid en had best trek in scones😁
Heb ze vandaag gemaakt en smaken erg lekker.😋
Fijn Melika!