Shakshuka met brood

Shakshuka met brood

Pittige tomatenstoof
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min

Shakshuka met brood, ’n heerlijke pittige tomatenstoof. Erg eenvoudig klaar te maken en heel lekker. Dip deze snelle shakshuka gevuld met tomaat, paprika, peterselie en koriander lekker met desembrood. Pittig met pepers, ei en verse kruiden.

Shakshuka recept

Shakshuka recept is favoriet als ontbijt-, brunch- én lunch of als de makkelijke avondmaaltijd. Ik hou van pittig maar je kan de pepers natuurlijk ook achterwege laten. Alles wat in dit gerecht zit is gezond, dus perfect voor elke dag. Maak ’t zelf dit overheerlijke Shakshuka recept.

Ook lekker: Avocado hummus met limoen knoflook en tahin, ’n smeersel voor op toast of brood.

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el verse bladpeterselie
  • 4 el verse koriander
  • 400 gr tomatenblokjes, blik
  • 6 eieren
  • 2 uien
  • 2 teen knoflook
  • 2 rode pepers
  • zuurdesem brood
  • olijfolie / grof zeezout

Zo maak je shakshuka

  1. Snij de tomaten in parten en de ui en paprika’s in reepjes. Snij de helft van de koriander en de peterselie fijn. Haal de zaadjes uit de peper of laat ze zitten voor extra pikant en snij de pepers fijn.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan, pers de knoflook en bak samen met de tomaten, ui, peper en paprika 8 minuten op hoog vuur. Bak de fijngesneden kruiden mee en roer nog 2 minuten.
  3. Roer de tomatenblokjes erbij en ’n snuf zout en peper naar smaak. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Maak met een lepel kuiltjes in het mengsel, breek in elk kuiltje een ei. Bestrooi met grof zeezout naar smaak. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eieren in 10 min op laag vuur stollen. Zorg dat de eieren niet te hard worden, een zachte dooier hoort bij dit gerecht. Strooi de andere helft van de verse gehakte kruiden over de Shakshuka.
  5. Pan op tafel, eet en dip lekker met grof gesneden desem brood met z’n allen uit de pan. Zó maak je shakshuka.

Ook lekker: Shakshuka met feta en worstjes, ’n pan vol tomaten, kruidige worst, knoflook, ui en eieren. Perfect recept voor een stevig ontbijt, snelle lunch of makkelijk diner. Ook ’n heerlijke en makkelijk shakshuka eenpansgerecht én koolhydraatarm.

Beoordeling: 4.8. van 5 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024