Shakshuka

Shakshuka

Pittige tomatenstoof
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Maak deze heerlijke, pittige tomatenstoof. Erg eenvoudig klaar te maken en heel lekker. Dip lekker met desembrood.

Shakshuka is favoriet

Shakshuka is favoriet als ontbijt-, brunch- én lunch of als de makkelijke avondmaaltijd. Ik hou van pittig maar je kan de pepers natuurlijk ook achterwege laten. Alles wat in dit gerecht zit is gezond, dus perfect voor elke dag!

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el verse bladpeterselie
  • 4 el verse koriander
  • 400 gr tomatenblokjes, blik
  • 6 eieren
  • 2 uien
  • 2 teen knoflook
  • 2 rode pepers
  • zuurdesem brood
  • olijfolie / grof zeezout

Bereidingswijze shakshuka recept

  1. Snijd de tomaten in parten en de ui en paprika’s in reepjes. Snijd de helft van de koriander en de peterselie fijn. Haal de zaadjes uit de peper (of laat ze zitten voor extra pikant) en snijd de pepers fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, pers de knoflook en bak samen met de tomaten, ui, peper en paprika 8 minuten op hoog vuur. Bak de fijngesneden kruiden mee en roer nog 2 minuten.
  3. Roer de tomatenblokjes erbij en eventueel nog zout en peper. Draai het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Maak met een houten lepel kleine kuiltjes in het mengsel, breek in elk kuiltje een eitje. Bestrooi lekker met wat grof zeezout. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eieren in 10 minuten op laag vuur stollen. Zorg dat de eieren niet te hard worden, een zachte dooier hoort bij dit gerecht. Strooi de andere helft van de verse gehakte kruiden over de Shakshuka.
  5. Pan op tafel! Eet en dip lekker met grof gesneden desembrood met z’n allen uit de pan.
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...