Gezond en vullend: shakshuka met feta

Gezond en vullend: shakshuka met feta

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht waarbij gepocheerde eieren worden geserveerd in een smaakvolle saus van tomaten en kruiden, vaak met een pittige twist. In dit recept voegen we feta toe en bakken we smaakvolle merguez worstjes voor extra pit. De veelzijdigheid van dit gerecht biedt talloze opties; geniet ervan met toast, taco's of gewoon op zichzelf. Het is niet alleen gezond en vullend, maar ook een handige manier om leftovers uit de koelkast te gebruiken.

Snelle Shakshuka

Oorspronkelijk afkomstig uit het Oosten, werd het eenpansgerecht shakshuka bekend als een vegetarisch gerecht met tomaten, pepers en gepocheerde eieren. Deze snelle variant met pittige merguez worstjes is perfect als ontbijt. Voor een vegetarische optie raden we de Little Willies worstjes van de Vegetarische Slager aan. Geniet van deze snelle shakshuka met feta, boordevol smaakvolle tomaten, kruidige worst, knoflook, ui en eieren. Het is ideaal voor een stevig, koolhydraatarm ontbijt of lunch.

Ook lekker: shakshuka met brood een heerlijke pittige tomatenstoof met paprika en koriander.

Shakshuka met feta en worstjes

Shakshuka met feta

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Proef de verrukking van shakshuka met feta! Een eenpansgerecht met gepocheerde eieren, tomatensaus, feta en (vegetarische) merguezworstjes.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 465

Ingrediënten

  • 300 gr merguez worstjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr tomaten blik
  • 400 gr hele tomaten blik
  • 6 eieren
  • 150 gr feta kaas

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst en breek tijdens het bakken in kleinere stukjes. Haal de worstjes uit de pan maar laat het vet erin.
  • Pel en snipper de ui en knoflook en bak op middelhoog vuur. Voeg het paprikapoeder, een snuf zout en vers gemalen peper toe en bak nog 1 tot 2 minuten.
  • Doe de worstjes terug in de pan en schenk beide blikjes tomaten en hun sap erin. Roer en schraap ondertussen de bodem en verwarm.
  • Maak met een lepel 6 kuiltjes in de tomatensaus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Bestrooi de bovenkant met gebrokkelde feta.
  • Zet het vuur laag, dek af en laat pruttelen zo’n 6 tot 8 minuten of tot de eiwitten gestold zijn. Eet direct met knapperig brood.

Maak af met verse kruiden zoals peterselie of neem wat kiemgroenten. Voor wat pit voeg je chilivlokken toe en sriracha hot sauce.

Ook lekker: avocado hummus met limoen knoflook en tahin, een smeersel voor op toast of brood.

Shakshuka met feta recept
Shakshuka met fetakaas

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024