Shepherd’s pie

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 45m

Misschien ken je niet zo veel van de Engelse keuken, maar de shepherd’s pie is toch wel één van de meest typische gerechten van de Britten. Een heerlijk vullende hoofdmaaltijd!

Ingrediënten

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 500 gr bloemig kokende aardappelen
  • 150 ml kippenbouillon
  • 250 gr diepvrieserwten
  • 75 ml melk
  • Nootmuskaat
  • 50 gr geraspte cheddar kaas
  • 1 el bloem
  • Boter

Bereidingswijze

Stap1

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water.

Stap2

Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Pel en hak de uien. Roerbak de uien en het gehakt in olijfolie. Voeg hier de wortelen aan toe en bak ze even mee.

Stap3

Bestrooi het geheel met de bloem en roer het goed door elkaar. Blus het geheel af met de bouillon. Roer vervolgens de erwten erdoorheen en kruid het mengsel met peper en zout.

Stap4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer daarna de aardappelen met melk en een klontje boter. Breng het op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Stap5

Vet een ovenschaal in met boter en doe hier vervolgens het gehaktmengsel in. Verdeel daarna de puree erover en bestrooi het met de cheddar. Zet de shepherd's pie voor 30 minuten in de oven.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 5
Waardeer dit recept

5 personen hebben dit recept gewaardeerd

50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab