Spiezen van shiitake op de bbq
Simpel en smaakvol: shiitake gegrild met knoflook, sojasaus en balsamico. Deze Aziatische spies combineert de kruidige paddenstoel met een stevige bite. Shiitake op de bbq is perfect voor elke bbq. Gegrilde shiitake is heerlijk met pindasaus! Gemaakt met ketjap, sambal, gember en sereh. Shiitake, geroemd om zijn geneeskrachtige werking in China en Japan, is niet alleen gezond maar ook bijzonder lekker.
Makkelijk te bereiden op de bbq, vooral wanneer je de paddenstoelen eerst marineert voor extra smaak. Serveer mais met shiitake en frisse komkommersla voor erbij.
Maak af met pindasaus of andere saus naar keuze, komkommer rasp, gebakken uitjes, pinda's en kroepoek.
Ook lekker: gebakken paddenstoelen exotisch, met sjalot en knoflook.
Meer voor op de barbecue: groenten knapperig op een spies.
Ingrediënten
- 200 gr shiitake
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el sojasaus
- 2 el balsamicoazijn
Extra
- 4 prikkers
Instructies
- Maak de shiitake schoon en zet ze opzij.
- Bereid de marinade door in een kom de olijfolie, knoflook, sojasaus en balsamicoazijn goed te mengen. Leg de shiitake in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
- Laat ze marineren; hoe langer je ze laat intrekken, hoe intenser de smaak.
- Rijg de gemarineerde shiitake aan houten of metalen prikkers, ongeveer 4 per stokje.
- Grill de shiitake op de bbq in een paar minuten gaar, draai de stokjes regelmatig om zodat ze gelijkmatig grillen.
- Serveer de shiitake van de bbq direct. Snel en smaakvol!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?