Shoarma van knolselderij

Shoarma van knolselderij

Uit de oven
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 347
Naar het recept

Shoarma van knolselderij, ’n waanzinnig knolselderij recept. Deze is behoorlijk favoriet bij ons thuis en ook behoorlijk gezond. Shoarmakruiden zorgen voor een heerlijk resultaat van deze vegetarische shoarma.

Shoarma kruiden

Shoarma kruiden voor plantaardige shoarma maak je makkelijk zelf met 1 tl kaneel | 1 tl knoflookpoeder | 1,5 tl komijn | 0,25 tl chilipoeder | 1 tl kerrie | 1 tl koriander | 3 tl paprikapoeder | 0,5 tl cayennepeper | Optioneel 1 tl zout

Ook lekker: Knolselderijsoep met mosterd knoflook en vegan worst. Knolselderij ’n lekkere herfstgroente.

Meer herfstrecepten en herfst gerechten voor ’n druilerige dag om zelf makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 3 el olijfolie
  • 1 flinke el shoarmakruiden

Optioneel

  • pita’s
  • knoflooksaus
  • verse kruiden
Knolselderij shoarma met pita's

Knolselderij shoarma recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de knolselderij en snij in dunne reepjes.
  2. Meng de olijfolie met de shoarma kruiden en meng dit goed met de reepjes knolselderij door elkaar. Laat kort marineren.
  3. Bak de vegan shoarma in de oven voor zo’n 20 minuten, hussel tussen door om. Verwarm de pita’s, vul en eet direct met lekker veel knoflooksaus.

Eet lekker met rauwkost.

Ook lekker: Ragout maken met knolselderij vega heerlijk, romig en makkelijk recept. Of maak eens vegan gehaktbrood met plantaardig gehakt, knoflook en ui.

Knolselderij kruiden

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Herfstrecepten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...