Simpel appeltaart recept

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 25m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 1:05 h

Warme appel, wie houd er niet van? Ik ben er in ieder geval dol op. Met deeg van speltmeel, de iets meer verantwoorde versie. Ik kan niet wachten als de taart net uit de oven komt. De kamer ruikt dan heerlijk naar kaneel. Ik geniet er van om spontaan als de kinderen uit school komen een lekkere taart op tafel te zetten.

Appeltaart is altijd populair

Een appeltaart heeft geen verhaal nodig, appeltaart is altijd populair. Knapperig deeg, stukjes appel, rozijnen en kaneel. De klassieke appeltaart bevat lekker veel appels, zure en zoete door elkaar. Kijk wat je hebt liggen, de appeltaart met speltmeel is lekker met alle soorten appels.

Ingrediënten

  • 5 (middelgrote) appels
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 200 gr rozijnen
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 30 gr havermout
  • 150 gr roomboter
  • Citroensap
  • 300 gr speltmeel
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts de eieren in een kopje. Doe het meel en de suiker in een beslagkom en schep door elkaar. Voeg 2/3 van het ei samen met de boter toe aan het meel. Kneed met je handen tot een deegbal en leg deze 20 min. in de koelkast.

Stap2

Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine stukjes en besprenkel met citroensap, zodat ze niet verkleuren. Voeg de rozijnen en kaneel toe en schep goed door.

Stap3

Het deeg kan uit de koelkast en leg het op een stuk bakpapier. 2/3 van het deeg kun je gebruiken voor de bodem en zijkant van de taart, rol het deeg dun uit met een deegroller. Bekleed met bakpapier en deeg de deegvorm. Bestrooi dan de bodem van de taart met de havermout.

Stap4

Het appel-kaneel mengsel kan nu in de taart. Rol met het laatste deeg lange repen. Leg de reepjes over de taart en smeer ze in met het restant van het eimengsel. Zet de taart de oven in en laat deze heerlijk in 40 minuten goudbruin worden. Bestrooi de appeltaart eventueel nog met wat poedersuiker.

Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

197

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab