Simpel appeltaart recept
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 25 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 1 uur 5 min
- Kcal: 585
Simpel appeltaart recept met deeg van speltmeel, 'n heerlijk makkelijk taart recept van appel en rozijnen, een zoet deeg van boter, ei en suiker.
Appeltaart maken
Appeltaart maken, appeltaart is favoriet. Knapperig deeg, stukjes appel, rozijnen en kaneel. 'n Klassieke appeltaart met veel appels zuur en zoet door elkaar. Kijk wat je hebt liggen, de appeltaart met speltmeel is lekker met alle soorten appels.
Neem een springvorm van 18 á 20 cm doorsnede.
Appeltaart bakken
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts de eieren in een kopje. Doe het meel en de suiker in een beslagkom en schep door elkaar. Voeg 2/3 van het ei samen met de boter toe aan het meel. Kneed met je handen tot een deegbal en leg 20 minuten in de koelkast.
- Schil ondertussen de appels, snij in kleine stukjes en besprenkel met citroensap zodat ze niet verkleuren. Voeg de rozijnen en kaneel toe en schep goed door.
- Haal het deeg uit de koelkast en leg op een stuk bakpapier. Gebruik 2/3 voor de bodem en zijkant van de taart en rol het deeg dun uit met een deegroller. Bekleed met bakpapier en deeg de deegvorm. Bestrooi de bodem van de taart met de havermout.
- Het appel-kaneel mengsel kan nu in de taart. Rol met het laatste deeg lange repen. Leg de reepjes over de taart en smeer ze in met het restant van het eimengsel. Zet de taart de oven in en bak in 40 minuten goudbruin. Appeltaart bakken doe je zó.
Bestrooi de appeltaart eventueel met poedersuiker en lekker met een dot vers geslagen room.
Ook lekker: Appelkruimel cupcake met kaneel, ’n leuke twist op de appelkruimeltaart, eenvoudig te maken. Lekker met vers geslagen room of ’n bol ijs, pindakaas en nougat crunch.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?