Simpel appeltaart recept

Simpel appeltaart recept

Een simpele, huisgemaakte appeltaart met een twist: knapperig deeg van speltmeel, een vulling van sappige appels, rozijnen en kaneel. Dit is zo’n taart die je keer op keer wilt bakken. De combinatie van zoet en zuur, boterig deeg en warme specerijen maakt ‘m onweerstaanbaar. Om het allemaal nog makkelijker te maken, halen we de boter op tijd uit de koelkast. Appeltaart met speltmeel – een klassieker in een nieuw jasje.

Appeltaart maken

Het fijne? Deze appeltaart is supermakkelijk om te maken. Je gebruikt gewoon de appels die je in huis hebt – een mix van zoet en zuur werkt het beste. Met een beetje havermout op de bodem blijft het deeg lekker knapperig. Geen ingewikkelde technieken, gewoon een klassiek recept dat altijd lukt. Perfect voor een zondagmiddag met thee of als dolce bij de koffie.

Tip: neem een springvorm van 18 á 20 cm doorsnede.

Maak ook eens deze olijfolie cake. Het fijne aan deze Mediterrane cake, is dat 'ie niet zo zoet is.

Appeltaart

Appeltaart bakken

3.9 van 28 stemmen
Recept afdrukken
Simpel appeltaart recept met speltmeel: makkelijk te maken met knapperig deeg, een vulling van sappige appels, rozijnen en kaneel.
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 6 personen
calorieën 587

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 300 gr speltmeel
  • 100 gr (kokosbloesem)suiker
  • 150 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 5 appels
  • citroensap
  • 200 gr rozijnen wellen, laten weken ( in lauwwarm ) water
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 30 gr havermout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts de eieren in een kopje.
  • Meng het meel en de suiker in een beslagkom. Voeg ⅔ van het geklutste ei en de boter toe.
  • Kneed het deeg met je handen tot een bal en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en besprenkel met citroensap tegen verkleuring. Meng met de rozijnen en kaneel.
  • Haal het deeg uit de koelkast en leg op een stuk bakpapier. Gebruik ⅔ van het deeg voor de bodem en zijkanten, rol het dun uit met een deegroller en bekleed de taartvorm. Bestrooi de bodem met havermout.
  • Vul de taart met het appel-kaneelmengsel.
  • Rol het resterende deeg uit en snijd lange repen. Leg de reepjes kruislings over de taart en bestrijk met het overgebleven eimengsel.
  • Bak de appeltaart 40 minuten in de oven tot hij goudbruin is.

Bestrooi de appeltaart eventueel met poedersuiker en serveer met een flinke dot vers geslagen room - lekkerste appeltaart recept!

Ook lekker: Napoleontaart met room – de makkelijkste taart ooit met bladerdeeg.

Appeltaart bakken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.90 from 28 votes (28 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025