Simpel brownie recept

Crispy van buiten, smeuïg van binnen
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 55 min
Naar het recept

Lekker én een tikje ongezond(-: maar dat is niet erg! Deze brownies ofwel chocoladebrownies zijn een lekker tussendoortje en heel simpel om te maken. Maak met dit recept heel eenvoudig zelf heerlijke brownies. Crispy van buiten, smeuïg van binnen!

Brownies, variatie aan ingrediënten

Chocolade brownies zijn meestal compact en kleverig. Van oorsprong een zoete snack uit Amerika. Behalve chocolade kunnen brownies veel verschillende ingrediënten hebben zoals noten, chocoladevlokken, gedroogde cranberries of rozijnen.

Ingrediënten

  • 115 gr pure chocolade
  • 2 eieren
  • 225 gr boter
  • 1 eidooier
  • 330 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 75 gr geroosterde hazelnoten
  • Bakpapier of boter

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakvorm van ongeveer 20 centimeter en bekleed deze met bakpapier.
  2. 2Laat de boter met de chocolade au bain-marie smelten in een kom en laat daarna iets afkoelen. Klop intussen de twee eieren en de eidooier met de suiker samen met de vanille-extract luchtig, tot het licht van kleur is geworden.
  3. 3Met een spatel meng je het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het egaal is. Meng daarna ook de bloem en het cacaopoeder erdoor en als laatste de stukjes hazelnoot. Het beslag kan nu in de bakvorm en bak de brownies in 40 minuten gaar.
  4. 4Laat ze daarna afkoelen. Als ze afgekoeld zijn kun je de chocoladebrownies beter uit de vorm halen en in stukken snijden. Geniet van deze hemelse verwennerij!
    Tip, strooi wat zout flakes over de brownie als deze net uit de oven is, geeft nog een extra bite en maakt het helemaal af!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...