Simpel inktvis stoofpotje

Simpel inktvis stoofpotje

Met knoflook venkel en tomaat
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min

Simpel inktvisstoofpotje met knoflook venkel en tomaat, zó gemaakt! Super lekker visstoofpot recept waar je zelf heel makkelijk en snel mee kan pronken, maak jij deze visstoof met inktvis?

Stoofpotje van vis

Wil je variëren met ’t stoofpotje van vis, dat kan. Je zou een mix van zeevruchten kunnen gebruiken in plaats van enkel inktvis. Die zijn al klaar voor gebruik, heel makkelijk! Mocht je vis uit de vriezer gebruiken, laat de vis eerst goed ontdooien. Zalm of rode poon, graatloos en niet té klein, erg lekker.

Voor wat extra pit voeg je wat chilivlokken toe. Een zachte, knapperige, stoofpot met inktvisringen, te gek lekker.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 venkelknol
  • 1 tl venkelzaad
  • 600 gr inktvis ringen
  • 150 ml droge witte wijn
  • 300 gr kerstomaten
  • 1 hand basilicum blaadjes
inktvisstoofpotje recept

Zo maak je ’n snelle visstoof

  1. Pel en snij de ui in dunne ringen, schil en hak de knoflook fijn. Snij de venkel in dunne plakken en de wortel klein. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg de wortel, venkel en venkelzaad toe en bak kort mee.
  2. Voeg de inktvisringen toe en bak een paar minuten op hoog vuur, schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en doe de tomaten erbij. Laat een kwartier zachtjes koken. Voeg verse peper en gescheurde basilicum blaadjes naar smaak toe. Zó maak je ’n snelle visstoof!

Serveer met een lekker stuk brood of verse spaghetti. Knoflook, venkel en tomaat een stoofpot met inktvis vol lekkers.

Ook lekker, soep met vis. Vissoep met rivierkreeftjes.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...