Simpele en snelle chocolademousse

Simpele en snelle chocolademousse

Variant met framboos en aardbei
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 5 min

Niets zo lekker als zelfgemaakte chocolademousse! Klassiek dessert, snel en eenvoudig te maken! Dit is een simpele variant van chocolademousse, er zijn veel verschillende manieren.

Chocolademousse van melk of pure chocolade

Deze mousse kan van melk of pure chocolade, neem de chocolade waar je blij van wordt. Lekker met schaaf van chocolade en roodfruit. Dit chocolade mousse recept is snel klaar, het opstijven duurt wel 1,5 uur.

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 ml verse slagroom
  • 1 tl vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • aardbeien / frambozen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk in een hittebestendige kom en breek 150 gram pure chocolade hierbij in stukjes, boven een pan met heet kokend water. Laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel een beetje afkoelen. Roer het mengsel luchtig door.
  2. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom langzaam door de chocolade. Verdeel de mousse over kleine bakjes en laat de mousse minstens 1 uur, liefst 1,5 in de koelkast opstijven.
  3. Kruimel het laatste stuk chocolade over de mousse en serveer met aardbeien en frambozen. Heerlijk! Favoriet met Valentijn!
Beoordeling: 3.9. van 37 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Brigitte 25 december 2020 at 13:59 - Reply

    Super eenvoudig, heb spuitbus slagroom genomen die ik gekregen heb (ongezoet).

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024