Simpele en snelle chocolademousse

Variant met framboos en aardbei
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 5 min
Naar het recept

Niets zo lekker als zelfgemaakte chocolademousse! Klassiek dessert, snel en eenvoudig te maken! Dit is een simpele variant van chocolademousse, er zijn veel verschillende manieren.

Chocolademousse van melk of pure chocolade

Deze mousse kan van melk of pure chocolade, neem de chocolade waar je blij van wordt. Lekker met schaaf van chocolade en roodfruit. Dit chocolade mousse recept is snel klaar, het opstijven duurt wel 1,5 uur.

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 ml verse slagroom
  • 1 tl vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • aardbeien / frambozen

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de melk in een hittebestendige kom en breek 150 gram pure chocolade hierbij in stukjes, boven een pan met heet kokend water. Laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel een beetje afkoelen. Roer het mengsel luchtig door.
  2. 2Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom langzaam door de chocolade. Verdeel de mousse over kleine bakjes en laat de mousse minstens 1 uur, liefst 1,5 in de koelkast opstijven.
  3. 3Kruimel het laatste stuk chocolade over de mousse en serveer met aardbeien en frambozen. Heerlijk! Favoriet met Valentijn!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...