Simpele kerstkoekjes met discodip
- Aantal: 25
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 135
Simpele kerstkoekjes met discodip, sterren van koek bakken met de kids. Zullen we de boom vast halen? Makkelijke koekjes, dit kan iedereen. Een super simpel lekker bakrecept, kerst koek met chocolade. 'n Simpel crunchy koekjes recept om zelf maken. Kerst koekjes zelf gemaakt met chocolade zijn gewoon 't lekkerst.
Koekjes vrij van gluten
Deze koekjes kan je ook makkelijk zelf maken zonder gluten. Gebruik dan glutenvrije meel. Super lekker en verantwoord. Wil je op zondag met de kids aan de slag? Dan is dit koekjes recept perfect.
Koekjes maken met gember
Gember heeft een bijzondere smaak en hoort een beetje bij een kerstkoekje, denk aan de Gingerbread koekjes. Ik gebruik altijd verse gember, je kunt ook gemberpoeder gebruiken en als je hier geen liefhebber van bent kun je speculaas of kaneelkruiden gebruiken.
Kerstkoekjes zo doe je dat
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Rasp de gember en meng samen met de boter, suiker, eieren en meel in een kom. Kneed het mengsel tot soepel deeg.
- Bekleed de aanrecht met bakpapier en rol het deeg uit met een deegroller. Steek met een stervorm de koekjes uit het deeg, leg de sterren op de bakplaat en bak in 15 minuten bruin.
- Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen voor je ze versierd. Nu al heerlijk crunchy!
- Laat de chocolade au bain-marie smelten, dip de koekjes in de chocolade en maak feestelijk af met gekleurde discodip of ander feestelijk decoratiestrooisel. Kerstkoekjes maken, zó doe je dat!
Ook lekker: Chewy speculaas koekjes met zeezout 'n soort van speculaas pepernoten.
Meer inspiratie voor kerst recepten hapjes een heerlijk maal en feest recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?