Simpele kerstkoekjes met discodip
Simpele kerstkoekjes met discodip – bak samen met de kids sterren van koek! Zullen we de kerstboom al ophalen? Deze makkelijke koekjes kan iedereen maken. Een super simpel en lekker bakrecept voor kerstkoekjes met chocolade. Dit is een makkelijk recept voor crunchy koekjes die je zelf kunt maken. Zelfgemaakte kerstkoekjes met chocolade (en discodip) zijn gewoon het allerlekkerst!
Deze kerstkoekjes maken maar liever glutenvrij, gebruik hiervoor glutenvrij meel. Superlekker en verantwoord! Wil je op zondag met de kids aan de slag? Dan is dit koekjesrecept perfect.
Gember geeft een bijzondere smaak aan kerstkoekjes, net als bij gingerbread koekjes. Wij gebruiken verse gember, maar je kunt ook gemberpoeder gebruiken. Als je daar geen fan van bent, zijn speculaas- of kaneelkruiden ook een prima vervanger.
Meer makkelijke kerstkoekjes maken: koekjes met matcha, prachtig groen!
Ook lekker: speculaas koekjes met zeezout, een soort van speculaas pepernoten.
Meer inspiratie voor de kerst!
Ingrediënten
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl gember geraspt
- 2 eieren
- 150 gr roomboter
- 120 gr lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr discodip
- 100 gr chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Rasp de gember en meng deze in een kom met de boter, suiker, eieren en meel. Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
- Bekleed het aanrecht met bakpapier en rol het deeg uit met een deegroller.
- Steek met een stervorm koekjes uit het deeg en leg de sterren op een bakplaat.
- Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
- Haal de kerstkoekjes uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze versiert. Ze zijn nu al heerlijk crunchy.
- Laat de chocolade au bain-marie smelten.
- Dip de koekjes in de gesmolten chocolade en maak ze feestelijk af met gekleurde discodip of ander decoratiestrooisel. Kerstkoekjes maken is geweldig leuk en zelf bak je de lekkerste!
Meer kerstlekkernijen
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?