Simpele komkommer tomatensalade
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Kcal: 75
Eenvoudige komkommer-tomatensalade met rode ui, een verfrissend en gemakkelijk recept voor de zomer, op smaak gebracht met rode wijnazijn en Italiaanse kruiden.
Voor een variant, probeer de komkommer-tomatensalade met Griekse yoghurt. Voeg een klodder Griekse yoghurt toe met verse kruiden zoals koriander en platte peterselie.
Geniet van deze simpele komkommer-tomatensalade met een crostini, geroosterd brood besprenkeld met knoflook en olijfolie, bestrooid met oregano of rozemarijn en grof zeezout.
Vergeet ook niet de eenvoudige komkommersalade te proberen. Met slechts enkele ingrediënten en een korte bereidingstijd is deze salade perfect geschikt voor een snelle maaltijd of als bijgerecht.
Instructies
- Was, schil, halveer de komkommer en snij in dunne plakjes. Halveer de tomaten en snij in dunne plakjes. Pel en snij de ui in dunne ringen, pel en pers de knoflook.
- Meng alles samen in een kom met olijfolie, rode wijnazijn, Italiaanse kruiden, vers gemalen peper, zeezout en suiker. Zet koud weg of eet gelijk. Komkommer tomatensalade recept zó maak je 't.
Top eventueel af met verse kruiden en geroosterde pompoenpitten en eet met een groene pesto. Hoe maak je een groene pesto het recept.
Ook lekker: Quinoa salade caprese gerecht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?