Simpele komkommer-tomatensalade
Deze komkommer-tomatensalade met rode ui en olijfolie is het perfecte, verfrissende recept voor de zomer. Het is supermakkelijk te maken en krijgt zijn smaak van rode wijnazijn en Italiaanse kruiden. Wil je iets anders proberen? Voeg dan een flinke lepel Griekse yoghurt toe en werk af met verse kruiden zoals koriander en platte peterselie voor een romige twist. Maak het voedzamer (en 't geeft een lekkere crunch) door wat geroosterde noten of pitten toe te voegen, zoals walnoten of pompoenpitten.
Serveer de komkommer-tomatensalade met een krokante crostini: geroosterd brood besprenkeld met knoflook, olijfolie, oregano of rozemarijn, en een snuf grof zeezout.
En als je van simpele salades houdt, vergeet dan niet de klassieke komkommersalade, ideaal voor een snelle maaltijd of als bijgerecht.
Deze Griekse tomatensalade met komkommer en feta is ook een aanrader!
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
Dressing
- 2 el olijfolie extra vergine
- 1 el rode wijnazijn
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- snuf ruwe suiker
- ½ tl peper versgemalen
- snuf zeezout
Instructies
- Was de komkommer, schil hem (optioneel), halveer en snijd in dunne plakjes.
- Halveer de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
- Pel de ui en snijd in dunne ringen. Pel en pers de knoflook.
- Meng de komkommer, tomaten, ui en knoflook in een kom. Meng de olijfolie, rode wijnazijn, Italiaanse kruiden, vers gemalen peper, zeezout en een snufje suiker en voeg toe.
- Meng alles goed door elkaar en zet de komkommer tomaat salade even koud weg of serveer direct.
Werk de komkommer tomatensalade af met verse kruiden en geroosterde pompoenpitten, en serveer het met een lekkere groene pesto.
Ook lekker: quinoa salade caprese.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?