Simpele witlofsalade

Simpele witlofsalade

Met honing en walnoten
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 0 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 112

Simpele witlofsalade met honing en walnoten recept, perfect en simpel bijgerecht. ’t Staat feestelijk op tafel en de gekarameliseerde walnoten maken de witlofsalade echt af, de noten zorgen voor een crunchy touch.

Rauwe witlof

Rauwe witlof, waanzinnig lekker in een salade, lekker krokant met een stevige bite. Wedden dat iedereen blij is aan tafel. En eet je witlof liever bij de lunch? Met een stuk desembrood past het perfect als lunchgerecht.

Roodlof is niet altijd verkrijgbaar, je kan ook altijd radicchio nemen, ’t hoort bij de witlof familie. Het is een kleine ronde krop met paarsrode bladeren en witte nerven. Radicchio is heerlijk om rauw te eten.

Ingrediënten

  • 3 struikjes roodlof
  • 3 struikjes witlof
  • 100 gr walnoten
  • 1 el vloeibare honing
  • ½ teen knoflook
  • 1 ansjovisfilet
  • 150 gr yoghurt
  • extra vergine olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 groene appel
  • blaadjes van enkele takjes dragon, kervel en bladpeterselie
Simpele witlofsalade recept

Witlof als bijgerecht

  1. Haal de blaadjes van het rood- en witlof. Rooster de walnoten op laag vuur goudbruin in een droge koekenpan en voeg de honing toe. Schud met de pan zodat de noten er gelijkmatig mee worden bedekt. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Hak voor de dressing de knoflook en ansjovis zo fijn mogelijk en doe in een kom met zout en peper naar smaak samen met de yoghurt, een scheutje olijfolie en het citroensap.
  3. Hak de verse kruiden fijn en voeg ze toe. Snijd de appel in dunne reepjes en schep samen met het rood- en witlof en de afgekoelde walnoten door de dressing. Zó maak je witlof als bijgerecht.

Ook lekker: Snelle witlofsalade met appel ei en yoghurt en geroosterde pecannoten recept als bijgerecht of gezonde maaltijdsalade met ’n stuk brood en gezouten boter.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...