Roerei maken met groene kruiden
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 390
Smeuïg roerei maken met groene kruiden kaas, room en mosterd. Simpel en snel ei recept voor lunch of laat ontbijt. Ook een perfect bijgerecht voor pasen tijdens de brunch. Roerei maken is zo moeilijk niet, niet te lang laten garen op tijd van het vuur zo blijft je ei lekker smeuïg.
Voor een klassieke Nederlandse klassieker, probeer ook eens de Hollandse uitsmijter als alternatief of aanvulling op dit gerecht.
Hoe maak je roerei?
- Hak de peterselie en bieslook fijn, breek en klop de eieren los met een vork en breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen peper.
- Smelt de boter in een koekenpan en voeg de eieren toe. Verwarm roerende op zacht vuur tot 'n smeuïg ei. Meng de mosterd mee en roer de koude room erdoor. Voeg de kaas en kruiden toe en haal de pan van het vuur als het ei nog wat nat is.
- Toast de boterhammen en schep de eieren op met toast. Eet direct. Roerei met kaas en mosterd maak je zó.
Heb je nog andere verse kruiden liggen, sesamzaad of pittige kiemgroenten, lekker als topping voor erbij.
Ook lekker: Scrambled eggs recept toast roerei en Parmezaan, ’n perfect ontbijt.
Meer weten: 't Perfecte eitje maken easy, je moet even weten wat je wilt, koken bakken of pocheren. Eitje! Zo doe je dat, maak’t perfecte fluffy ei.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?