Maak snel een heerlijke burger met komkommersla – een makkelijke maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet! Kies jouw favoriete burger: vis, vlees of vega. Deze snelle burger is perfect met brood. Rooster het even in de oven voor een heerlijke crunchy bite. Ik zeg: gewoon doen! Maak van je snelle hamburger een feest door te beleggen met alles wat je lekker vindt, zoals avocado of een gebakken ei. En natuurlijk - een portie friet!
Maak eenvoudig je eigen komkommerrauwkost: snijd 80 gr komkommer, 30 gr bleekselderij, 15 gr prei en 15 gr witte kool zo fijn mogelijk.
Meer tijd: Amerikaanse hamburgers – een absolute aanrader!
Ingrediënten
- 4 broodjes
- 4 burgers naar keuze
- 1 el olijfolie
- 600 gr ovenfriet
- 3 el mayonaise
- 1 rode ui in ringen
- 200 gr ijsbergsla dun gesneden
- 150 gr komkommerrauwkost
Dressing
- 2 el mayonaise
- ½ el witte wijnazijn
- 1 el water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Verspreid de friet gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 30 minuten tot ze krokant zijn. Schep ze halverwege om. Voeg de broodjes de laatste paar minuten toe aan de oven om ze op te warmen.
- Verhit een grillpan met een scheutje olijfolie en grill de burgers samen met de rode uienringen gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Keer de burgers en uien halverwege om voor een gelijkmatige garing.
- Maak de dressing door de mayonaise te mengen met azijn, water, versgemalen peper en zout naar smaak.
- Hou een handje sla achter en meng de rest met de rauwkost en de mayonaisedressing.
- Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de overgebleven mayonaise.
- Beleg de broodjes met de achtergehouden sla, de gegrilde burgers, uienringen en de rauwkostmix. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.
- Serveer de snelle burger met de overgebleven salade en friet.
Ook lekker: bietenburger van rode biet, linzen, knoflook en kruiden.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?