Snelle burger met sla maken

Snelle burger met sla maken

Maak snel een heerlijke burger met komkommersla – een makkelijke maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet! Kies jouw favoriete burger: vis, vlees of vega. Deze snelle burger is perfect met brood. Rooster het even in de oven voor een heerlijke crunchy bite. Ik zeg: gewoon doen! Maak van je snelle hamburger een feest door te beleggen met alles wat je lekker vindt, zoals avocado of een gebakken ei. En natuurlijk - een portie friet!

Maak eenvoudig je eigen komkommerrauwkost: snijd 80 gr komkommer, 30 gr bleekselderij, 15 gr prei en 15 gr witte kool zo fijn mogelijk.

Meer tijd: Amerikaanse hamburgers – een absolute aanrader!

Burger met friet

Snelle burger

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Maak snel een heerlijke burger met komkommersla – een simpele maaltijd. Kies uit vis-, vlees- of vega-hamburgers, en vergeet de friet niet!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4
calorieën 740

Ingrediënten

  • 4 broodjes
  • 4 burgers naar keuze
  • 1 el olijfolie
  • 600 gr ovenfriet
  • 3 el mayonaise
  • 1 rode ui in ringen
  • 200 gr ijsbergsla dun gesneden
  • 150 gr komkommerrauwkost

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • ½ el witte wijnazijn
  • 1 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Verspreid de friet gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 30 minuten tot ze krokant zijn. Schep ze halverwege om. Voeg de broodjes de laatste paar minuten toe aan de oven om ze op te warmen.
  • Verhit een grillpan met een scheutje olijfolie en grill de burgers samen met de rode uienringen gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Keer de burgers en uien halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met azijn, water, versgemalen peper en zout naar smaak.
  • Hou een handje sla achter en meng de rest met de rauwkost en de mayonaisedressing.
  • Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de overgebleven mayonaise.
  • Beleg de broodjes met de achtergehouden sla, de gegrilde burgers, uienringen en de rauwkostmix. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.
  • Serveer de snelle burger met de overgebleven salade en friet.

Ook lekker: bietenburger van rode biet, linzen, knoflook en kruiden.

Snelle burger met sla maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025