Snelle groentesoep

Met asperges, spinazie en bosui
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Even opwarmen? Maar het liefst wel snel! Als je deze soep maakt is het hele gezin blij! De soep is vegetarisch en staat in een kwartier op tafel.

Bouillon soep als maaltijd

Deze rijkgevulde soep met spinazie, asperges en bosui zet je zo op tafel. Prima voor vanavond als maaltijd. Je zou deze nog kunnen aanvullen met champignons en tofu en voor de niet vegetariërs zijn garnalen ook te gek lekker.

Ingrediënten

  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 1 bosje groene asperges
  • 1 bosui
  • 1 snackkomkommer
  • 1 handvol spinazieblaadjes
  • 6 kerstomaatjes
  • 10 blaadjes munt
  • verse peper

Bereidingswijze

  1. 1Breng in een grote pan 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Was alle groenten. Snij de punten van de asperges, snij de houtige onderkant eraf en rasp de stengels op een grove rasp.
  2. 2Snij de bosui en komkommer in dunne plakjes. Snij de tomaatjes in vieren. Knip de munt fijn. Kook alle groenten behalve de aspergepunten en munt 10 minuten in de bouillon.
  3. 3Voeg op het laatste moment de aspergepunten, de munt en verse peper toe. Serveer de soep direct.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...