Snelle kersenjam met chiazaad suikervrij

Snelle kersenjam met chiazaad suikervrij

Vegan en mega lekker!
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min

Dit eenvoudige recept voor snelle kersenjam met chiazaad is vegan, suikervrij en mega lekker. Het is een super manier om fruit te gebruiken, vers of bevroren en aan te passen aan wat je in huis hebt. Denk aan bessen, framboos of aardbeien. Gebruik dit als basis en je hebt gezonde en de lekkerste jam voor op brood of topping voor je yoghurt suikervrij. Dus plak dit gezonde jam recept op de koelkast, want dit recept wil je onthouden!

Smeuïge jam van kersen

Chiazaad is een klein zwart zaadje dat bekend staat om zijn vitamines, vezels, mineralen en eiwitten. Deze chiazaadjes zorgen voor de structuur van deze smeuïge jam van kersen. Een gezonde suikervrije jam voor elke dag en zó gemaakt!

Snelle kersenjam met chiazaad recept

Ingrediënten

  • 250 gr kersen
  • 1 el water
  • 1 el chiazaadjes
  • 1 el honing

Zo maak je een snelle kersenjam

  1. Was en ontpit de kersen. Snij in stukjes en doe samen met de chiazaadjes, honing en water in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Maal fijn en zet minimaal één uur in de koelkast voordat je de jam op je boterham gaat smeren. Zó maak je een snelle kersenjam!

Met dit recept maak je ongeveer 180 gram jam.

Meer kersen? Een Italiaans toetje met kersen.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...