Kersenjam maken met chiazaad suikervrij
Dit eenvoudige recept voor snelle kersenjam met chiazaad is vegan, suikervrij en heel erg lekker. Het is een perfecte manier om fruit te gebruiken, vers of bevroren, en aan te passen aan wat je in huis hebt. Denk aan bessen, frambozen of aardbeien. Maar ook verse vijgen zijn favoriet.
Gebruik dit jamrecept als basis en je hebt gezonde en lekkere jam voor op brood of als topping voor je suikervrije yoghurt. Plak dit gezonde jamrecept dus op de koelkast, dit recept wil je onthouden.
Kersenjam zonder suiker
Chiazaad is een klein zwart zaadje dat bekend staat om zijn vitamines, vezels, mineralen en eiwitten. De zaadjes zorgen voor structuur in deze smeuïge kersenjam zonder suiker. Weinig inspanning, bijzonder smaakvol.
Ook lekker: pindakaas zelf maken.
Ingrediënten
- 250 gr kersen
- 1 el water
- 1 el chiazaadjes
- 1 el honing
Instructies
- Was en ontpit de kersen. Snij in stukjes en doe samen met de chiazaadjes, honing en water in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
- Maal fijn, schenk in een jampot en zet minimaal één uur in de koelkast voordat je de jam op je boterham smeert. Zó maak je een snelle kersenjam.
Met dit recept maak je ongeveer 180 gram jam. (8 boterhammen)
Meer kersen? Maak een Italiaans toetje met kersen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?