Snelle kersenjam

Snelle kersenjam

Met chiazaad en suikervrij
  • Aantal: Aantal 1
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 1 uur
  • Klaar in: Klaar in 1 uur 10 min
  • Kcal: Calorieën 32

Dit eenvoudige recept voor snelle kersenjam met chiazaad is vegan, suikervrij en heel erg lekker. Het is een perfecte manier om fruit te gebruiken, vers of bevroren en aan te passen aan wat je in huis hebt. Denk aan bessen, framboos of aardbeien. Maar ook verse vijgen zijn favoriet.

Gebruik dit jamrecept als basis en je hebt gezonde en de lekkerste jam voor op brood of topping voor je yoghurt suikervrij. Dus plak dit gezonde jam recept op de koelkast, dit recept wil je onthouden.

Kersenjam zonder suiker

Chiazaad is een klein zwart zaadje dat bekend staat om zijn vitamines, vezels, mineralen en eiwitten. De zaadjes zorgen voor structuur van deze smeuïge jam van kersen zonder suiker. Weinig inspanning, bijzonder smaakvol.

Ook lekker: pindakaas zelf maken.

Snelle kersenjam met chiazaad

Kersenjam maken

3.6 van 5 stemmen
Recept afdrukken
Dit eenvoudige recept voor snelle kersenjam met chiazaad is vegan, suikervrij en heel erg lekker. Gezond en zó gemaakt.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 1 jampot
calorieën 32

Ingrediënten

  • 250 gr kersen
  • 1 el water
  • 1 el chiazaadjes
  • 1 el honing

Instructies

  • Was en ontpit de kersen. Snij in stukjes en doe samen met de chiazaadjes, honing en water in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
  • Maal fijn, schenk in een jampot en zet minimaal één uur in de koelkast voordat je de jam op je boterham smeert. Zó maak je een snelle kersenjam.

Met dit recept maak je ongeveer 180 gram jam. (8 boterhammen)

Meer kersen? Maak een Italiaans toetje met kersen.

Snelle kersenjam met chiazaad recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024