Snelle kersenjam
Met chiazaad en suikervrij- Aantal:
1
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
1 uur
- Klaar in:
1 uur 10 min
- Kcal:
32
Dit eenvoudige recept voor snelle kersenjam met chiazaad is vegan, suikervrij en heel erg lekker. Het is een perfecte manier om fruit te gebruiken, vers of bevroren en aan te passen aan wat je in huis hebt. Denk aan bessen, framboos of aardbeien. Maar ook verse vijgen zijn favoriet.
Gebruik dit jamrecept als basis en je hebt gezonde en de lekkerste jam voor op brood of topping voor je yoghurt suikervrij. Dus plak dit gezonde jam recept op de koelkast, dit recept wil je onthouden.
Kersenjam zonder suiker
Chiazaad is een klein zwart zaadje dat bekend staat om zijn vitamines, vezels, mineralen en eiwitten. De zaadjes zorgen voor structuur van deze smeuïge jam van kersen zonder suiker. Weinig inspanning, bijzonder smaakvol.
Ook lekker: pindakaas zelf maken.
Kersenjam maken
Ingrediënten
- 250 gr kersen
- 1 el water
- 1 el chiazaadjes
- 1 el honing
Instructies
- Was en ontpit de kersen. Snij in stukjes en doe samen met de chiazaadjes, honing en water in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
- Maal fijn, schenk in een jampot en zet minimaal één uur in de koelkast voordat je de jam op je boterham smeert. Zó maak je een snelle kersenjam.
Met dit recept maak je ongeveer 180 gram jam. (8 boterhammen)
Meer kersen? Maak een Italiaans toetje met kersen.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen