Japanse noedelsoep (ramen) met zalm
Japanse noedelsoep met zalm en broccoli is een gezonde en goed gevulde maaltijd. Deze snelle ramen is eenvoudig te bereiden en staat in no time op tafel, met verse zalm en een knapperige bite van lente-ui en rode peper.
Deze Japanse soep heeft veel smaak mede dankzij de toevoeging van sushi gember, die flinterdun gesneden en ingelegd is in azijn met suiker. Samen met geroosterd sesamzaad vormt het een perfecte aanvulling op de noedelsoep. Voeg eventueel edamame toe samen met de broccoli voor wat extra groen in de noedelsoep.
Voor erbij: ramen ei 't is een zachtgekookt eitje in een marinade van sojasaus en andere Japanse smaakmakers.
Snelle Japanse soep (ramen) met gezonde bouillon, makkelijk te maken met verse zalm en een knapperige bite van lente-ui, peper en broccoli.
Ingrediënten
- 250 gr ramen
- 1200 ml bouillon
- 240 gr zalm
- 2 el ketjap asin
- 4 eieren
- 1 rode peper
- 4 lente-ui
- 400 gr broccoli
- 200 gr shiitake paddenstoelen
- sushi gember
Instructies
- Snijd de zalm in plakken en marineer ze met hoisinsaus. Zet even opzij.
- Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
- Snijd de lente-ui en rode peper in ringen. Snijd de broccoli in stukjes en de shiitakes in vieren.
- Breng de bouillon samen met de shiitakes aan de kook en voeg ketjap toe voor smaak.
- Voeg de laatste paar minuten de broccoli toe aan de bouillon en laat deze samen met de noedels en zalm beetgaar worden.
- Schep de noedels in kommen, giet de bouillon erover en garneer de Japanse soep met shiitakes, zalm, broccoli, rode peper, lente-ui, sushi gember en ei.
Meer soep met noedels: soep met kokos.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?