Snelle salade niçoise (met een twist) met limabonen
Salade niçoise, maar dan net even anders. Deze snelle versie met limabonen en mosterddressing is fris, licht en perfect voor een zonnige lunch, een picknick in het park of gewoon om mee te nemen naar werk. Makkelijk te maken, bomvol smaak en hartstikke gezond. Het fijne aan deze salade? Je kunt ‘m van tevoren klaarmaken, zodat de smaken goed intrekken. Het allerlekkerst als hij ijskoud is, geserveerd met een stuk knapperig brood.
Neem ‘m mee onderweg, eet ‘m in de tuin of gewoon aan tafel – zodra de zon schijnt, zit je goed met deze salade.
Inspiratie: moestuin recepten 7x uit de groentetuin.
Tip: voeg eventueel olijven en gekookte eieren aan de salade van bonen en tonijn toe!
Ingrediënten
- 225 gr sperziebonen
- 225 gr limabonen (blik)
- 120 gr tonijn (blik)
Dressing
- 1 sjalot
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vergine
Optioneel
- 1 el pijnboompitten geroosterd
- 1 el gebakken uitjes
- citroensap
Instructies
- Kook de sperziebonen beetgaar, spoel ze af onder koud water en laat ze afkoelen in een bak met ijswater.
- Laat de tonijn en limabonen uitlekken.
- Maak de dressing: pel en snipper de sjalot, meng met olijfolie, mosterd en witte wijnazijn.
- Meng alles goed door elkaar. Zo simpel is het – een snelle salade met limabonen en tonijn!
Tip: bak pijnboompitten in een droge koekenpan en voeg op het laatste moment wat gebakken uitjes toe. Perfect als knapperige topping! Heb je nog verse bladpeterselie liggen? Meng die er lekker doorheen voor extra frisheid.
Net even anders: pastasalade met tonijn.
Liever een vegetarische variant? Vervang de tonijn door visvrije tonijn – een echte aanrader!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?