Snelle tomatensaus maken
Het maken van een snelle tomatensaus is verrassend eenvoudig en ontzettend smaakvol, vooral wanneer je het bereidt met ui, knoflook, en verse Italiaanse kruiden. Dit recept bewijst hoe makkelijk het is om in een handomdraai een heerlijke saus op tafel te zetten. Voor het ultieme tomatensausrecept zijn de beste tomaten essentieel; kies daarom voor San Marzano tomaten. Deze tomaten, bekend om hun zoete smaak, prachtige kleur en stevige vruchtvlees, komen uit de regio Campanië in Zuid-Italië en zijn de perfecte keuze voor je zelfgemaakte tomatensaus of als basis voor pizzasaus.
Gebruik voor dit simpele recept twee blikken Mutti Pomodoro San Marzano in plaats van passata voor een authentiek resultaat. Deze saus is niet alleen heerlijk bij pasta, maar ook perfect voor bij een lasagne met knolselderij, waardoor je gerecht meer smaak krijgt.
Ingrediënten
- 1 ui rood
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes basilicum
- 2 takjes oregano
- 3 takjes tijm
- 2 tomaten
- olijfolie
- 500 ml passata
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook. Ris de kruiden en hak ze fijn, en snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Verhit een koekenpan en fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de helft van de basilicum en alle andere verse kruiden toe, en schep om. Voeg vervolgens de tomaten en passata toe.
- Breng de saus aan de kook en draai het vuur laag. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Voeg naar smaak verse peper en zout toe, samen met de andere helft van de basilicum. Zo maak je eenvoudig een heerlijke tomatensaus.
Eet lekker met verse pasta.
Tip: lekker met een stuk brood.
Ook lekker: vegan melanzane recept. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?