Snelle tomatensaus maken
Ui knoflook en verse kruiden- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
15 min
- Kcal:
65
Snelle tomatensaus maken met ui knoflook en verse Italiaanse kruiden, zó makkelijk en super lekker snel recept.
Recept tomatensaus
’t Lekkerste tomaten(saus) recept maak je met de beste tomaten. De San Marzano tomaten met een zoete smaak een prachtige kleur en stevig vruchtvlees. Ze komen uit zuid Italië uit de regio Campanië.
De blikjes Mutti Pomodoro San Marzano zijn perfect te gebruiken bij deze homemade tomatensaus of te gebruiken als pizza saus. Vervang bij dit recept de passata dan voor 2 blikken Mutti.
Lekker voor bij ’t lasagne met knolselderij recept.
Snelle tomatensaus maken
Ingrediënten
- 1 ui rood
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes basilicum
- 2 takjes oregano
- 3 takjes tijm
- 2 tomaten
- olijfolie
- 500 ml passata
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook. Ris en hak alle kruiden en snij de tomaten in kleine blokjes.
- Neem een koekenpan en fruit de ui en knoflook in een klein scheutje olijfolie. Voeg de helft van de basilicum toe en alle andere verse kruiden en schep om. Voeg kort daarna de tomaten en passata toe.
- Breng de saus aan de kook en draai het vuur laag. Laat zo’n 10 minuten pruttelen. Voeg verse peper en zout naar smaak toe samen met de andere helft van de basilicum. Ready! Italiaanse tomatensaus, zó maak je dat.
Eet lekker met verse pasta.
Tip: lekker met ’n stuk brood.
Ook lekker: vegan melanzane recept. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen