
Snelle vega pita’s met Brandt & Levi worstjes
Sommige gerechten laten je niet alleen snel genieten, maar brengen ook een beetje avontuur op je bord. Deze snelle vega pita’s met Cheddar & Jalapeño worstjes zijn het perfecte voorbeeld: een combinatie van pittig, romig en vers, die je meteen in de juiste stemming brengt. Deze worstjes geven een verrassende Mexicaanse twist aan een klassiek pita-gerecht, met de scherpe smaak van cheddar en de kick van jalapeño.
Worstjes in een pita klinkt misschien niet meteen als een klassieke combinatie, maar geloof ons — dit werkt. De licht gekruide, sappige vega worstjes met zoete aardappel passen perfect bij de romige yoghurt en knapperige komkommer. Binnen 20 minuten heb je een bord vol smaak, zonder gedoe. En als je een ander worstje wilt proberen? Dat kan gewoon. Dit recept is je nieuwe go-to voor een snelle, vega maaltijd.
Tzatziki maak je natuurlijk zelf! Hier vind je een heerlijk en eenvoudig recept.
Nog een lekker gerecht met vegetarische pita broodjes: rode biet en fetakaas.

Ingrediënten
- 3 worsten (1 verpakking) Brandt & Levi cheddar & jalapeño
- 1 el olijfolie extra vergine
- 9 mini pitabroodjes
- 200 gr tzatziki
- 1 komkommer fijngesneden, voor erbij
Optioneel
- partjes citroen
- rauwkostsalade
Instructies
- Snijd de vega worstjes in drie gelijke stukken, zodat je in totaal 9 stukjes hebt of bak in z'n geheel.
- Verhit de olijfolie in een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de worstjes in 3-4 minuten rondom goudbruin.
- Verwarm de mini pitabroodjes kort in een droge pan, oven (180 graden, een paar minuten) of broodrooster tot ze warm en zacht zijn.
- Beleg elke warme mini pita met tzatziki, fijngesneden komkommer en een stukje gebakken worst.
- Serveer met partjes citroen en eventueel een simpele rauwkostsalade.
En het mooie is, je kunt de worstjes mét zoete aardappel ook makkelijk in een burrito of wrap stoppen. Of je nu kiest voor pita of wrap, dit recept is snel, veelzijdig en altijd lekker.
Een veel gelezen recept: tomatillo salsa verde - Mexicaans, lekker voor erbij!
Verwissel de cheddar & jalapeño worstjes eens voor de curry madras & kokos worstjes om een lekkere variant te maken met bloemkool!
Sommige gerechten bewijzen dat je met minimale moeite iets héérlijks op tafel zet. En Brandt & Levie heeft dat dik voor elkaar! Het is comfort food met een frisse twist, perfect voor een doordeweekse avond. Dit recept voor vega pita's krijgt dan ook een vast plekje in ons repertoire.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?