Snelle witlofsalade met appel en ei
Deze simpele witlofsalade staat razendsnel op tafel gevuld met stukjes appel, ei en yoghurt én geroosterde pecannoten. Serveer als bijgerecht of gezonde maaltijdsalade met een stuk brood en gezouten boter. Snel gemaakt en super lekker witlof recept.
Een verrukkelijke witlofsalade met sappig ei en knapperige appel, perfect krokant met een heerlijk stevige bite. De toevoeging van warm geroosterde pecannoten zorgt voor een onweerstaanbare crunch die deze salade compleet maakt. Als je een echte liefhebber bent van dressings en de witlof graag laat baden in smaak, overweeg dan om de hoeveelheid dressing te verdubbelen.
De salade heeft pit dankzij de pecorino kaas, een harde Italiaanse schapenkaas met een pittige smaak. En de pittige mosterd in de dressing natuurlijk.
Ook lekker: gestoofde witlof met venkel en stroop.
Ingrediënten
- 3 struikjes witlof
- 4 eieren
- 1 appel
- 120 gr pecorino kaas
- 2 el yoghurt
- 2 tl mayonaise
- 1 tl pittige mosterd
- 40 gr pecannoten
Instructies
- Kook de eieren hard, pel en snij in partjes. Snij de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snij in dunne repen.
- Snij de appel en pecorino in fijne blokjes en meng voor de dressing de yoghurt, mosterd en mayonaise. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
- Meng de dressing met de witlof, appel en kaas en verdeel de eieren erover. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en maak de witlof salade daar mee af. Witlof met ei ’t is zó gemaakt.
Maak eventueel zelf croutons bij de witlofsalade voor extra crunch.
Ook lekker: spaghetti met witlof en pittige harde geitenkaas, pasta met wit- of roodlof of een mix daarvan.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?