Snelle witlofsalade met appel ei en yoghurt
Geroosterde pecannoten- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
15 min
- Kcal:
280
Snelle witlofsalade met appel ei en yoghurt en geroosterde pecannoten recept als bijgerecht of gezonde maaltijdsalade met ’n stuk brood en gezouten boter. Snel gemaakt, gezond en super lekker.
Witlof salade met ei en appel
Witlof salade met ei en appel, lekker krokant met een stevige bite. De crunch van warme geroosterde pecannoten maakt deze salade af. En ben je een echte dressing liefhebber en moet je witlof in de dressing druipen maak dan de dubbele hoeveelheid.
De salade heeft pit dankzij de pecorino kaas, ’n harde Italiaanse schapenkaas met een pittige smaak. En de pittige mosterd in de dressing natuurlijk.
Ook lekker: gestoofde witlof met venkel en stroop.
Snelle witlofsalade met appel ei en yoghurt
Ingrediënten
- 3 struikjes witlof
- 4 eieren
- 1 appel
- 120 gr pecorino kaas
- 2 el yoghurt
- 2 tl mayonaise
- 1 tl pittige mosterd
- 40 gr pecannoten
Instructies
- Kook de eieren hard, pel en snij in partjes. Snij de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snij in dunne repen.
- Snij de appel en pecorino in fijne blokjes en meng voor de dressing de yoghurt, mosterd en mayonaise. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
- Meng de dressing met de witlof, appel en kaas en verdeel de eieren erover. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en maak de witlof salade daar mee af. Witlof met ei ’t is zó gemaakt.
Maak eventueel zelf croutons bij de witlofsalade voor extra crunch.
Ook lekker: spaghetti met witlof en pittige harde geitenkaas, pasta met wit- of roodlof of een mix daarvan.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen