Makkelijke kokos-noedelsoep met broccoli
Soep met kokos, noedels en broccoli: simpel, snel gemaakt en voedzaam. Voor een knapperige bite voeg je een handje gebakken uitjes toe als topping. Je maakt het gemakkelijk zelf.
Deze noedelsoep met kokosmelk is vegetarisch, maar je kunt er ook eenvoudig vlees of vis aan toevoegen. Marineer en bak wat stukjes kipfilet en voeg ze als laatste toe. Liever vis? Garnalen passen ook perfect. Deze kokossoep is gevuld met rijstnoedels, glutenvrij, erg lekker en staat snel op tafel. Wil je meer groenten in de kokossoep? Voeg sugarsnaps en paksoi toe.
Meer: noedelsoep met paksoi of noedelsoep met zalm.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- olijfolie
- 1 broccoli
- 1 lit groentebouillon
- 225 gr rijstnoedels
- 200 ml kokosmelk
- 2 tl limoensap
- 1 el sojasaus
Instructies
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en pel en snipper de knoflook en sjalot.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de knoflook en sjalot.
- Voeg de broccoli toe en roerbak met wat extra olie.
- Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met sojasaus, kokosmelk en limoensap.
- Voeg de noedels toe en laat maximaal drie minuten zachtjes meekoken.
- Verdeel de noedelsoep over kommen en bestrooi met gebakken uitjes.
Extra groenten: neem paksoi, peultjes en doperwten en voeg toe samen met de broccoli.
Meer: soep met bloemkool.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Lekker maar wel een beetje flauw, wat raden jullie mij aan?
Je zou wat Thaise basilicum, chilivlokken en verse gemberrasp kunnen toevoegen aan de soep. Zout en peper uit de molen kan natuurlijk altijd naar smaak.
Heerlijk simpel smakelijk soepje!
Dank je Annelies!