Soep van mango en groene peper

Soep van mango en groene peper

Met kokos
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 144

Soep van mango en groene peper met kokos. Heel makkelijk recept, gezond en iets wat pittig.

Mangosoep met pit

Mangosoep met pit en ook wat zoet, ’n perfecte combi van mango en groene peper en hoe eerder je ‘m maakt hoe lekkerder.

Ook lekker: Mango chutney maken met rode peper en knoflook als bijgerecht.

Varieer met de topping, denk aan noten crunch, uitjes of krokant gebakken spekjes.

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 groene peper
  • 1 witte ui
  • 2 bospenen
  • 1 el olijfolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 800 ml groentebouillon

Optioneel

  • gebakken uitjes
  • geroosterde amandelen
Mangosoep recept

Mango soep recept

  1. Schil de mango en snij in stukken, pel en snipper de ui, snij de peper klein en de wortel in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui.
  2. Voeg de bospeen en groene peper toe en bak mee. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en laat een kwartier zacht koken. Voeg de laatste paar minuten de mango toe en zet na 5 minuten het vuur uit.
  3. Pureer de soep met mango met een staafmixer. Voeg vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak toe. Schep op en maak af met krokante uitjes en geroosterde amandelen.

Eventueel zou je er witte rijst bij kunnen eten, lekker voor erbij.

Ook lekker: Noedels met mango en rode peper en koriander, ’n snelle en gezonde Thaise salade recept met ’n iets wat zoete dressing van rietsuiker, rijstazijn, sesamolie en vissaus.

Meer: Soep recepten.

Mangosoep maken
Beoordeling: 3.8. van 5 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024