Soep van mango en groene peper
Mangosoep met groene peper en kokos is een eenvoudig en gezond recept voor een licht pittige soep. Deze soep combineert de zoete smaak van mango met de pittigheid van groene peper, wat zorgt voor een perfecte balans. Hoe langer je de soep laat rusten, hoe intenser de smaken worden. Tips voor de topping: voeg een extra dimensie toe aan je soep met verschillende toppings, zoals noten crunch, krokante uitjes of gebakken spekjes.
Ook Lekker: mango chutney met rode peper en knoflook als bijgerecht.
Ingrediënten
- 1 mango
- 1 groene peper
- 1 witte ui
- 2 bospenen
- 1 el olijfolie
- 200 ml kokosmelk
- 800 ml groentebouillon
Optioneel
- gebakken uitjes
- geroosterde amandelen
Instructies
- Schil de mango en snijd deze in stukken. Pel en snipper de ui. Snijd de peper fijn en de wortel in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg de wortel en de groene peper toe en bak deze een paar minuten mee.
- Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en laat het geheel een kwartier zachtjes koken.
- Voeg de mango toe en laat nog 5 minuten meekoken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout. Schep de mangosoep in kommen en garneer met krokante uitjes en geroosterde amandelen.
Je kunt er eventueel witte rijst bij serveren, wat een heerlijke aanvulling is.
Ook lekker: noedels met mango rode peper en koriander. Dit snelle en gezonde Thaise salade recept bevat een licht zoete dressing van rietsuiker, rijstazijn, sesamolie en vissaus.
Meer: soep recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?