Soep van rode kool met appel
Met laurier- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 94
Soep van rode kool met appel en laurier. Heel makkelijk recept, gezond en kidsproof, ’n wintersoep.
Rodekool soep met appeltjes
Rodekool soep met appeltjes, lekker zoet en hoe eerder je ‘m maakt hoe lekkerder.
Ook lekker: Rode kool met appel recept en kaneel als bijgerecht.
Varieer met de topping, denk aan walnoten crunch of krokant gebakken spekjes.
Rode kool soep recept
- Pel en snipper de ui, schil en snij de appel in blokjes en de rode kool in dunne reepjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui. - Voeg de rode kool en appel toe en schep om met de ui. Voeg de bouillon toe samen met de blaadjes laurier. Laat 20 minuten zacht pruttelen of tot de kool net beetgaar is.
- Haal de laurier uit de pan en pureer de soep met een staafmixer. Voeg vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak toe. Schep op en eet met ’n stuk brood of crackers met gezouten boter.
Heb je croutons of crostini’s in huis, lekker als topping voor erbij. Eet je de soep niet direct, doe dan de laurierblaadjes terug in de pan.
Lekker met ’n aardappelpuree, aardappelpuree maken doe je zó. Meer: Kidsproof recepten.
Voor de smaak een aanrader: klein beetje kruidnagel poeder zo’n halve theelepel. Enkele steranijs zaadjes pletten en die mee laten koken. Eruit halen voor dat je de groenten gaat pureren. Voor hen die van pittig houden, 1 theelepel sambal trassi. Selemat makkan!!
Dank Mike!