Souvlaki

Uit de Griekse keuken
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 10 min
Naar het recept

De lekkerste souvlaki maak je zelf makkelijk klaar. Eet met brood of salade en natuurlijk tzatziki.

Vlees met kruiden en ui

Souvlaki hoeft niet altijd met vlees, ga eens voor gemarineerde vis of lekker vega, gemarineerde tofu met kruiden en ui.

Ingrediënten

  • 300 gr varkenshaas
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el gedroogde oregano

Bereidingswijze

  1. 1Snij de knoflook fijn en de ui in ringen. Snij het vlees in stukjes. Meng 2 eetlepels olie met de knoflook, paprikapoeder en de oregano door elkaar. Meng de varkenshaas erdoor en laat het afgedekt ongeveer een uurtje marineren.
  2. 2Haal het vlees uit de koelkast en bestrooi het met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olie op een grillplaat en bak het vlees met de ui in onderveer 5 minuten gaar.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...