Souvlaki recept met knoflook en ui
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 10 min
- Kcal: 120
Souvlaki recept met knoflook en ui maak je zelf makkelijk klaar. Eet met brood of salade en natuurlijk tzatziki. Lekker uit de Griekse keuken.
Souvlaki kruiden
Souvlaki kruiden doe je 't lekkerst met oregano, basilicum, zoete paprika, mosterdpoeder, zwarte peper, zout en koriander en 't hoeft niet altijd met vlees, ga eens voor gemarineerde vis of vega, gemarineerde tofu met kruiden en ui.
Souvlaki maken
- Snij de knoflook fijn en de ui in ringen. Snij het vlees in stukjes. Meng 2 el olie met de knoflook, paprikapoeder en de oregano door elkaar. Meng de varkenshaas erdoor en laat afgedekt een uur marineren.
- Haal het vlees uit de koelkast en bestrooi met peper en zout. Verhit 1 el olie op een grillplaat en bak het vlees met de ui in zo'n 5 minuten gaar. Souvlaki maken doe je zó.
Ook lekker: Griekse yoghurt dip 'n gezonde dip van Griekse yoghurt, platte peterselie, knoflook en citroensap. Dip lekker met de souvlaki.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?