Spaanse churros met kaneel en poedersuiker

Spaanse zoetigheid
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Deze beroemde, Spaanse zoetigheid lijkt misschien ingewikkeld om zelf te maken, maar het is veel eenvoudiger dan het lijkt. In 30 minuten zet je deze, nog warme, churro’s met kaneel en poedersuiker op tafel.

Lekker zoete hap!

Ingrediënten

  • 10 gr poedersuiker
  • 25 gr suiker
  • 50 gr boter
  • 125 gr bloem
  • 1 tl kaneel
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  1. 1Verhit een steelpan en doe hier 150 ml water in, samen met de suiker, boter en een mespuntje zout. Breng het aan de kook en doe dan in één keer de bloem erbij. Roer het goed door en blijf roeren tot het deeg een bal vormt. Zet het vuur uit en voeg de eieren en het kaneelpoeder toe. Blijf roeren tot het een glad beslag is geworden en laat het afkoelen.
  2. 2Zet een ruime pan op het vuur en verhit hier de olie in. Wacht tot de olie heet genoeg is. Pak ondertussen een spuitzak en schep het beslag erin. Spuit reepjes op een stuk bakpapier van ongeveer 8 centimeter lang. Doe ze voorzichtig in de olie en bak de ze goudbruin. Doe maximaal 5 churro’s tegelijkertijd in de pan.
  3. 3Schep de churro’s uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze vlak voor het serveren met poedersuiker.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...