Spaanse churros met kaneel
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 447
Churros maken zo doe je dat
- Verhit een steelpan en doe hier 150 ml water in, samen met de suiker, boter en een mespuntje zout. Breng het aan de kook en doe dan in één keer de bloem erbij. Roer het goed door en blijf roeren tot het deeg een bal vormt. Zet het vuur uit en voeg de eieren en het kaneelpoeder toe. Blijf roeren tot het een glad beslag is geworden en laat het afkoelen.
- Zet een ruime pan op het vuur en verhit hier de olie in. Wacht tot de olie heet genoeg is. Pak ondertussen een spuitzak en schep het beslag erin. Spuit reepjes op een stuk bakpapier van ongeveer 8 centimeter lang. Doe ze voorzichtig in de olie en bak de ze goudbruin. Doe maximaal 5 churro's tegelijkertijd in de pan.
- Schep de churro's uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze vlak voor het serveren met poedersuiker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?