Spaghetti bolognese

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Deze Italiaanse spaghetti bolognese is net zo lekker als het originele recept, maar dan super snel klaar en eenvoudig om te maken! Met de Toscaanse worstjes, Italiaanse roerbakmix, verse basilicum en tomatenblokjes is het gerecht een echte aanrader. Een recept dat het hele gezin lust en ook de volgende dag nog super lekker is (of misschien nog wel lekkerder). Twijfel dan ook zeker niet om een beetje te bewaren als je wat overhoudt.

Kijk voor meer lekkere gerechten met spaghetti bij onze spaghetti recepten.

Ingrediënten

  • 250 gram (volkoren) spaghetti
  • 300 gram Toscaanse worstjes
  • 2 handjes verse basilicum
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix

Bereidingswijze

Stap1

Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Haal je vel van de worstjes en doe ze samen met de Italiaanse roerbakmix in een keukenmachine. Doe ook de basilicum erbij. Maal het ongeveer 1 minuut.

Stap2

Bal het gehakt-groentemengsel ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng het aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten gaar stoven. Breng het op smaak met peper en zout.

Stap3

Serveer de spaghetti met de saus erover. Garneer het eventueel met wat extra basilicumblaadjes.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

65

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab