Spaghetti bolognese 'n origineel recept

Spaghetti bolognese 'n origineel recept

Met gehakt van Toscaanse worstjes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 490

Spaghetti bolognese ’n origineel recept met gehakt van Toscaanse worstjes, ’n Italiaanse klassieker maar deze is wel snel klaar. ’n Eenvoudig recept met Italiaanse groenten, verse basilicum en tomatenblokjes.

Vega Bolognese

Maak je liever ’n vega Bolognese? Neem gemarineerde vegetarische worstjes of kies voor vegetarisch gehakt, wedden dat niemand iets merkt.

Enneh vegetarische spaghetti bolognese dat bestaat eigenlijk niet als je ’t recept klassiek wilt maken dan neem je een tagliatelle of een andere lintvormige pasta maar dat terzijde.

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren spaghetti
  • 300 gr Toscaanse worstjes
  • 2 handjes verse basilicum
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 400 gr Italiaanse roerbakmix
Spaghetti bolognese recept simpel

Snelle bolognese

  1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Haal ’t vel van de worstjes en doe samen met de Italiaanse roerbakmix in een keukenmachine. Doe ook de basilicum erbij en maal 1 minuut.
  2. Bak het gehakt-groentemengsel kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het zo’n 10 minuten sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Serveer de spaghetti met de saus en maak eventueel af met extra basilicum. Snelle bolognese zó maak je dat.

Ook lekker: Traditionele bolognese recept ofwel ragù bolognese.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...