Spaghetti bolognese het originele recept

Met Toscaanse worstjes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Deze Italiaanse spaghetti bolognese is net zo lekker als het originele recept, maar dan super snel klaar en eenvoudig om te maken! Met de Toscaanse worstjes, Italiaanse roerbakmix, verse basilicum en tomatenblokjes is het gerecht een echte aanrader. Een recept dat het hele gezin lust en ook de volgende dag nog super lekker is (of misschien nog wel lekkerder). Twijfel dan ook zeker niet om een beetje te bewaren als je tenminste wat overhoudt.

Italie bij je thuis!

Tijdens je vakantie heb je vast wel eens Toscaanse worstjes gegeten. Het fijne van deze worstjes is dat er bij de bereiding geen gebruik is gemaakt van kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Er wordt alleen gewerkt met natuurlijke producten en dat proeft je, meteen! Eet de worstjes ook lekker thuis, Italie op je bord!

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren spaghetti
  • 300 gr Toscaanse worstjes
  • 2 handjes verse basilicum
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 400 gr Italiaanse roerbakmix

Bereidingswijze

  1. 1Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Haal je vel van de worstjes en doe ze samen met de Italiaanse roerbakmix in een keukenmachine. Doe ook de basilicum erbij. Maal het ongeveer 1 minuut.
  2. 2Bal het gehakt-groentemengsel ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng het aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten gaar stoven. Breng het op smaak met peper en zout.
  3. 3Serveer de spaghetti met de saus erover. Garneer het eventueel met wat extra basilicumblaadjes.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...