Spaghetti bolognese ’n origineel recept
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 490
Spaghetti bolognese 'n origineel recept met gehakt van Toscaanse worstjes, 'n Italiaanse klassieker maar deze is wel snel klaar. 'n Eenvoudig recept met Italiaanse groenten, verse basilicum en tomatenblokjes.
Vega Bolognese
Maak je liever 'n vega Bolognese? Neem gemarineerde vegetarische worstjes of kies voor vegetarisch gehakt, wedden dat niemand iets merkt.
Enneh vegetarische spaghetti bolognese dat bestaat eigenlijk niet als je 't recept klassiek wilt maken dan neem je een tagliatelle of een andere lintvormige pasta maar dat terzijde.
Snelle bolognese
- Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Haal 't vel van de worstjes en doe samen met de Italiaanse roerbakmix in een keukenmachine. Doe ook de basilicum erbij en maal 1 minuut.
- Bak het gehakt-groentemengsel kort op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het zo'n 10 minuten sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Serveer de spaghetti met de saus en maak eventueel af met extra basilicum. Snelle bolognese zó maak je dat.
Ook lekker: Traditionele bolognese recept ofwel ragù bolognese.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?