Spaghetti Carbonara

Een Italiaanse saus
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Een heerlijke Spaghetti Carbonara is met behulp van dit recept in een handomdraai gemaakt! Carbonara is een saus op basis van pancetta, kaas en ei. De Carbonara saus komt van oorsprong uit Lazio.

Carbonara uit Lazio

De naam Carbonara verwijst naar de houtskoolbranders uit Lazio die dit gerecht tijdens hun eetpauze zouden eten. Carbonara staat inmiddels standaard op de kaart bij de restaurants in heel Italië.

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti
  • 250 gr pancetta
  • 60 ml crème fraiche
  • 60 ml droge witte wijn
  • 4 eieren
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teen knoflook
  • fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

  1. 1Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snuifje zout. Bak in een andere pan de pancetta of spekjes met de fijngesneden knoflook krokant in olijfolie. Als de spekjes krokant zijn gebakken voeg je de wijn toe. Als er een siroop ontstaat haal je de pan van het vuur.
  2. 2Meng in een kom de eieren, kaas, crème fraiche en peper.
  3. 3Zet de pan van de pancetta, knoflook en wijn weer op het vuur en voeg hier de spaghetti bij. Als dit goed ik gemengd kun je het vuur uitzetten en de kom met het mengsel van ei, kaas en crème fraiche toevoegen.
  4. 4Serveer het gerecht zo snel mogelijk en strooi de fijngesneden peterselie over het gerecht.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...