Spaghetti Carbonara

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Een heerlijke Spaghetti Carbonara is met behulp van dit recept in een handomdraai gemaakt! Carbonara is een saus op basis van pancetta, kaas en ei. De Carbonara saus komt van oorsprong uit Lazio, tegenwoordig staat Spaghetti Carbonara bij elk Italiaans restaurant op de kaart. De naam Carbonara verwijst naar de houtskoolbranders, die dit gerecht tijdens hun eetpauze zouden eten.  Als alternatief zou je ook wat groenten toe kunnen voegen voor meer kleur in het gerecht.

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 250 g pancetta blokjes of spekjes
  • 60 ml crème fraiche
  • 60 ml droge witte wijn
  • 4 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngesneden peterselie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Stap1

Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snuifje zout. Bak in een andere pan de pancetta of spekjes met de fijngesneden knoflook krokant in olijfolie. Als de spekjes krokant zijn gebakken voeg je de wijn toe. Als er een siroop ontstaat haal je de pan van het vuur.

Stap2

Meng in een kom de eieren, kaas, crème fraiche en peper.

Stap3

Zet de pan van de pancetta, knoflook en wijn weer op het vuur en voeg hier de spaghetti bij. Als dit goed ik gemengd kun je het vuur uitzetten en de kom met het mengsel van ei, kaas en crème fraiche toevoegen.

Stap4

Serveer het gerecht zo snel mogelijk en strooi de fijngesneden peterselie over het gerecht.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

38

Commentaar op recept

  1. posted by Birgit on 4 maart 2015

    Het was heerlijk. Ik zeg probeer het eens het is heel makkelijk en dus erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab