Spaghetti met witlof

Spaghetti met witlof

En pittige kaas
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 490

Spaghetti met witlof en pittige harde geitenkaas. Een lekkere pasta met wit- of roodlof of een mix daarvan. Favoriete pasta en zeker ook kidsproof.

Roodlof door de pasta

Roodlof door de pasta geeft een zachte zoete smaak, de geitenkaas zorgt voor wat pit. Een perfecte combinatie, heerlijk romig.

Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio rosso perfect om te wokken maar niet altijd verkrijgbaar.

Ingrediënten

  • 600 gr witlof en/of roodlof
  • 300 gr spaghetti
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 125 ml verse slagroom
  • 100 gr oude geitenkaas
  • verse peper
Spaghetti met witlof recept

Romige pasta met witlof

  1. Snij de harde onderkant van de stronken witlof eraf. Halveer de lof in de lengte, verwijder de harde kern en snij de blaadjes in dunne halve ringen. Pel de rode ui en knoflook en snipper klein.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en ui en roerbak de witlof mee.
  3. Schenk de room erbij en laat op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met verse peper. Rasp de oude geitenkaas en roer de kaas door het roommengsel. Schep het witlof mengsel door de spaghetti.
  4. Rasp nog wat extra kaas, schep in kommen en eet direct. Romige pasta met witlof, zó maak je dat.

Ook lekker: Spaghetti met mosselen in tomaten mosselsaus ’n pasta met mosselsaus met in bouillon gekookte mosselen, rode wijn, knoflook en rode ui.

Beoordeling: 4.0. van 9 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024