Spaghetti met witlof
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 490
Spaghetti met witlof en pittige harde geitenkaas. Een lekkere pasta met wit- of roodlof of een mix daarvan. Favoriete pasta en zeker ook kidsproof.
Roodlof door de pasta
Roodlof door de pasta geeft een zachte zoete smaak, de geitenkaas zorgt voor wat pit. Een perfecte combinatie, heerlijk romig.
Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio rosso perfect om te wokken maar niet altijd verkrijgbaar.
Romige pasta met witlof
- Snij de harde onderkant van de stronken witlof eraf. Halveer de lof in de lengte, verwijder de harde kern en snij de blaadjes in dunne halve ringen. Pel de rode ui en knoflook en snipper klein.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en ui en roerbak de witlof mee.
- Schenk de room erbij en laat op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met verse peper. Rasp de oude geitenkaas en roer de kaas door het roommengsel. Schep het witlof mengsel door de spaghetti.
- Rasp nog wat extra kaas, schep in kommen en eet direct. Romige pasta met witlof, zó maak je dat.
Ook lekker: Spaghetti met mosselen in tomaten mosselsaus 'n pasta met mosselsaus met in bouillon gekookte mosselen, rode wijn, knoflook en rode ui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?