Spaghetti uit Siracuse

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 50m

Dit pastagerecht uit de Italiaanse streek Siracuse is inmiddels over de hele wereld bekend. Heerlijke spaghetti met aubergine, tomaat, paprika en ansjovis. Maak dit gerecht nu heel eenvoudig met dit recept.

Ingrediënten

  • 2 gezouten ansjovissen
  • 2 1/2 eetlepels kappertjes
  • 5 eetlepels zwarte olijven
  • 500 gram rijpe tomaten
  • 2 geschilde aubergines
  • 2 paprika's
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bos basilicum
  • 400 gram spaghetti
  • 4 eetlepels geraspte pecorino

Bereidingswijze

Stap1

Spoel de ansjovissen af en verwijder de graten. Hak de kappertjes, olijven en ansjovissen fijn. Blancheer de tomaten, pel ze en druk ze door een zeef.

Stap2

Snij de geschilde aubergines in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi ze met zout en wacht tot er water vrijkomt. Giet ze af en dep ze droog.

Stap3

Snij de paprika's in repen en gril ze. Houdt ze apart en dek ze af om te stomen. Verhit olijfolie in een koekenpan, hak de knoflook fijn en fruit de knoflook in de pan. Schep de knoflook uit de pan en doe de aubergineblokjes erin. Bak de aubergineblokjes een paar minuten en doe dan de tomaten erbij.

Stap4

Voeg de paprikarepen, olijven, kappertjes,ansjovis, basilicum, peper en zout toe en laat de saus zachtjes koken tot hij gebonden is.

Stap5

Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Giet de pasta af en schep het op 4 borden. Schep de saus erover en bestrooi het met pecorino.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab