Spaghetti uit Siracuse

Uit de Italiaanse streek
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 50 min
Naar het recept

Dit pastagerecht uit de Italiaanse streek Siracuse is inmiddels over de hele wereld bekend. Heerlijke spaghetti met aubergine, tomaat, paprika en ansjovis. Maak dit gerecht nu heel eenvoudig met dit recept.

Culinair pasta recept uit Siracuse

Dit pasta gerecht is een goed voorbeeld van de sterke smaken binnen de Siciliaanse keuken. Dit typische gerecht uit Syracuse maakt nu deel uit van de culinaire traditie van de Italiaanse streek Siracuse. Een heerlijk recept.

Ingrediënten

  • 2 gezouten ansjovissen
  • 2 1/2 el kappertjes
  • 5 el zwarte olijven
  • 500 gr rijpe tomaten
  • 2 geschilde aubergines
  • 2 paprika’s
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bos basilicum
  • 400 gr spaghetti
  • 4 el geraspte pecorino

Bereidingswijze

  1. 1Spoel de ansjovissen af en verwijder de graten. Hak de kappertjes, olijven en ansjovissen fijn. Blancheer de tomaten, pel ze en druk ze door een zeef.
  2. 2Snij de geschilde aubergines in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi ze met zout en wacht tot er water vrijkomt. Giet ze af en dep ze droog.
  3. 3Snij de paprika’s in repen en gril ze. Houdt ze apart en dek ze af om te stomen. Verhit olijfolie in een koekenpan, hak de knoflook fijn en fruit de knoflook in de pan. Schep de knoflook uit de pan en doe de aubergineblokjes erin. Bak de aubergineblokjes een paar minuten en doe dan de tomaten erbij.
  4. 4Voeg de paprikarepen, olijven, kappertjes,ansjovis, basilicum, peper en zout toe en laat de saus zachtjes koken tot hij gebonden is.
  5. 5Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Giet de pasta af en schep op de borden. Schep de saus erover en bestrooi met pecorino.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...