Spicy pumpkin trifle met granola

gevuld met pompoenpuree
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Hoe lekker, een heerlijke geur van versgebakken spicy pumpkin granola spicy pompoen en vanille yoghurt. Een makkelijk weekend ontbijt om zelf te maken.

Spicy pumpkin

Deze trifle is gevuld met een flinke dot pompoenpuree met spicy pumpkin kruiden. Waanzinnig lekker, heb je al deze verschillende specerijen niet in huis, vergelijkbaar zijn onze speculaaskruiden, praktisch hetzelfde.

Vier het weekend met een goed ontbijt!

Spicy pumpkin trifle met granola voorbereiden

Ingrediënten

  • 400 gr pompoenblokjes
  • 1 tl nootmuskaatpoeder
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 15 gr boter, gesmolten
  • 2 el agave siroop
  • grof zeezout
  • 100 gr spicy pumpkin granola
  • 300 ml vanille yoghurt

Optioneel

  • 1 banaan
  • handje granaatappelpitjes

Bereidingswijze spicy pumpkin trifle

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de pompoen hierop. Rooster de pompoen in 30 minuten gaar. Laat de pompoen uit de oven afkoelen en doe de stukjes in een kom. Smelt de boter en voeg bij de pompoen samen met een snuf zout, specerijen en agave siroop. Pureer tot een gladde romige puree. Dek af met vershoudfolie en laat op smaak komen in de koelkast.
  2. Zet 2 glazen klaar en vul met een laag vanille yoghurt, een laag pumpkin spice pompoenpuree en een laag spicy pumpkin granola, herhaal dit nog een keer.
  3. Maak af met een topping van banaan en granaatappelpitjes. Yes, wat lekker!

Kijk hier voor meer granola met kokos.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...

Meer verrassende trifle recepten

Trifle met stoofperen

Trifle met stoofperen

Variant met peer en kaneel, een klassiek kerst dessert.

Brownie trifle recept

Brownie Trifle

Variant met pepernoot en chocola, een klassiek sinterklaas dessert.

Trifle recept

Simpel trifle recept

Feestelijk laagjesdessert, blikvanger van de avond uit de Engelse keuken.