Spinaziepizza met zalm

  • Hoeveelheid: 1
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 30m

Deze pizza met een bodem van spinazie en een topping van zalm, tomatenpuree, kaas en bosuitjes is er een die je geprobeerd moet hebben. Hij is gezond en super eenvoudig om te maken voor als je alleen eet. Hij is perfect geschikt als hoofdgerecht voor één persoon, maar je kunt hem ook in stukjes snijden en als hapje serveren op een feestje bijvoorbeeld. Wil je hem als hoofdgerecht eten met meerder personen? Maar dan gewoon voor iedere persoon één pizza door de ingrediënten te vermeerderen.

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 eieren
  • Een paar bosuitjes
  • 100 gram gerookte zalmplakken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de spinazie en meng door 150 gram bloem en 2 eieren. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het mengsel erover uit tot een ronde bodem. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven tot die gaar is en haal hem eruit. Houd de oven warm.

Stap2

Snij de bosuitje in dunne ringen en de zalmplakken in stukjes. Beleg de pizzabodem met tomatenpuree, zalm, bosuitjes en de geraspte kaas. Plaats de pizza weer terug in de oven voor ongeveer 10 minuten tot hij gaar is.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

134

Commentaar op recept

  1. posted by Anette on 20 november 2016

    spinazie eerst koken of ?
    Vers of diepvries?

    • posted by Noor on 23 november 2016

      Hoi Anette! Je kunt het beste verse spinazie gebruiken. Deze hoef je niet eerst te koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab