Spinaziesoep met ravioli en crème fraîche

Spinaziesoep met ravioli en crème fraîche

Soep met pasta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Deze spinaziesoep is er echt een die je geproefd moet hebben. Het is lekker gezond met veel smaak. De verse ravioli en de crème fraîche maken het gerecht af. Het vult goed en je vitamines heb je direct binnen. Maken dus!

Snelle groene soep

Soep van spinazie is een bladgroene lichte soep. Meer zin in een dikke gebonden soep, kook dan een grote aardappel mee. Razendsnel klaar, heerlijk romig en lichtzure smaak. Yum!

Wil je de soep nu vegetarisch maken en glutenvrij? Gebruik een ravioli die vrij van gluten is, de spinazie-ricotta is heerlijk en top de soep af met wat buffelmozzarella en pesto, Aanrader!

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 450 gr gesneden bladspinazie (diepvries)
  • 250 gr verse ravioli
  • 125 gr crème fraîche

Optioneel

  • hamreepjes fijn gesneden

Bereidingswijze spinaziesoep

  1. Snipper de ui en knoflook. Pak een grote pan en doe de olijfolie erin. Fruit de ui en knoflook in de pan en voeg daarna de spinazie toe. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  2. Kook ondertussen de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit van de soep en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de ravioli over de soepborden. Schenk de soep erover en verdeel de crème fraîche en eventueel wat hamreepjes als topping. Enjoy!

Eet met geroosterd brood en pesto.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...