Spinaziesoep met ravioli en crème fraîche

Soep met pasta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze spinaziesoep is er echt een die je geproefd moet hebben. Het ziet er misschien apart uit maar er zit zo veel smaak aan! De verse ravioli en de crème fraîche maken het gerecht af. Het vult goed en het is ook best gezond. Genieten dus!

Groene soep

Soep van verse spinazie, bladgroene soep. Razendsnel klaar, heerlijk romig en lichtzure smaak.

Ingrediënten

  • 150 gram lange vingers
  • 2 eetlepels amaretto
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 kopje koffie
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 ml melk
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en knoflook. Pak een grote pan en doe de olijfolie erin. Fruit de ui en knoflook in de pan en voeg daarna de verse spinaziebladeren in delen toe tot alle spinaziebladeren geslonken zijn. Voeg de runderbouillon toe en breng het aan de kook.
  2. 2Kook ondertussen de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit van de soep en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. 3Verdeel de ravioli over de soepborden. Schenk de soep erover en voeg een eetlepel crème fraîche en een eetlepel hamreepjes per bord toe. Eet smakelijk!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...