Spinaziesoep met ravioli en crème fraîche

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Deze spinaziesoep is er echt een die je geproefd moet hebben. Het ziet er misschien apart uit maar er zit zo veel smaak aan! De verse ravioli en de crème fraîche maken het gerecht af. Het vult goed en het is ook best gezond! 100% genieten dus!

IMG_0226

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren ravioli (ricotta-spinazievulling)
  • 600 ml runderbouillon
  • 250 gram hamreepjes of blokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 450 ram verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram crème fraîche

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en knoflook. Pak een grote pan en doe de olijfolie erin. Fruit de ui en knoflook in de pan en voeg daarna de verse spinaziebladeren in delen toe tot alle spinaziebladeren geslonken zijn. Voeg de runderbouillon toe en breng het aan de kook.

Stap2

Kook ondertussen de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap3

Zet het vuur uit van de soep en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Stap4

Verdeel de ravioli over 4 soepborden. Schenk de soep erover en voeg een eetlepel crème fraîche en een eetlepel hamreepjes per bord toe. Eet smakelijk!

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

33

Commentaar op recept

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab