Spinazietaart met ei

Spinazietaart met ei

Spinazietaart met ei en bladerdeeg, is een snelle spinaziequiche met knoflook, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Met een klein laagje (vega) gehakt is deze spinazietaart lekker en simpel. Spinazie taart recept zonder room met ei, verse spinazie en knoflook, écht een lekker recept.

Bloemkool couscous met tomaat lente ui en koriander ook lekker! Op toast met krokante uitjes, een simpel en snel lunch recept of salade bijgerecht.

Spinazietaart recept

Spinazietaart

3.9 van 28 stemmen
Recept afdrukken
Spinazietaart met ei en bladerdeeg, een snelle spinaziequiche met knoflook, parmezaan en pijnboompitten. Ook lekker met (vega) gehakt. Probeer het nu!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 592

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 450 gr verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 60 gr pijnboompitten
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 200 gr gehakt eventueel vegetarisch
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van zo’n 18 cm doorsnede met het bladerdeeg inclusief het bakpapier.
  • Pel en pers de knoflook, bak in een scheut olijfolie en roerbak de spinazie mee. Breng flink op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Klop de eieren los en voeg de uitgelekte spinazie, parmezaan en de helft van de geroosterde pijnboompitten toe. Verhit de pan met 1 el olijfolie, bak het (vega) gehakt rul en breng op smaak.
  • Strooi een handje pijnboompitten over de bodem van het deeg en verdeel daar het gehakt over. Schenk het spinaziemengsel in de vorm en maak af met de laatste pijnboompitten. Bak de spinazietaart met ei in zo’n 40 minuten gaar in de oven.

Eet de quiche van spinazie met wat rucola.

Ook lekker: galette met zoete aardappel en tijm met pulled seitan, vega lekker.

Spinazietaart recept met ei
Spinazietaart met bladerdeeg

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Inge 11 juni 2022 at 21:12 - Reply

    Hij was heerlijk!!

  2. mevr. C. Werges-Reitsma 6 januari 2024 at 12:54 - Reply

    Op de foto ziet het er al heerlijk uit.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024