Spinazietaart met ei
En bladerdeeg- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
40 min
- Klaar in:
50 min
- Kcal:
592
Spinazietaart met ei en bladerdeeg, ’n snelle spinaziequiche met knoflook, parmezaan en pijnboompitten. Met een klein laagje (vega) gehakt is dit een heerlijk simpel hartig taart recept.
Spinaziequiche recept
Spinaziequiche recept zonder room met ei, verse spinazie en knoflook, écht een lekker recept.
Bloemkool couscous met tomaat lente ui en koriander ..ook lekker! Op toast met krokante uitjes, ’n Simpel en snel lunch recept of salade bijgerecht.
Quiche van spinazie
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 450 gr verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- 60 gr pijnboompitten
- 80 gr parmezaanse kaas
- 200 gr gehakt eventueel vegetarisch
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van zo’n 18 cm doorsnede met het bladerdeeg inclusief het bakpapier.
- Pel en pers de knoflook, bak in een scheut olijfolie en roerbak de spinazie mee. Breng flink op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Klop de eieren los en voeg de uitgelekte spinazie, parmezaan en de helft van de geroosterde pijnboompitten toe. Verhit de pan met 1 el olijfolie, bak het (vega) gehakt rul en breng op smaak.
- Strooi een handje pijnboompitten over de bodem van het deeg en verdeel daar het gehakt over. Schenk het spinaziemengsel in de vorm en maak af met de laatste pijnboompitten. Bak de spinazietaart in zo’n 40 minuten gaar in de oven.
Eet de quiche van spinazie met wat rucola.
Ook lekker: Galette met zoete aardappel en tijm met Pulled Oats, vega lekker.
Hij was heerlijk!!
Dank!