Spinazietaart met ei

Spinazietaart met ei

Deze spinazietaart met ei en bladerdeeg is een snelle en smaakvolle spinaziequiche. Aangevuld met knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, en met een klein laagje (vega) gehakt, is het zowel lekker als eenvoudig te maken. Dit simpele spinazietaartrecept is zonder room maar met verse spinazie en knoflook voor een heerlijk resultaat. Laat de spinazie goed uitlekken voordat je deze aan de taart toevoegt. Overtollig vocht kan de taart namelijk te nat maken.

Na het bakken van de spinazie, druk je deze goed uit met een schone keukenhanddoek of gebruik een fijne zeef om overtollig vocht te verwijderen. Dit helpt om een krokante en goed doorbakken spinazietaart te krijgen.

Voor erbij: bloemkoolcouscous met tomaat en lente-ui.

Spinazietaart

Spinazietaart

3.9 van 28 stemmen
Recept afdrukken
Spinazietaart met ei en bladerdeeg, een snelle spinaziequiche met knoflook, parmezaan en pijnboompitten. Ook lekker met (vega) gehakt. Probeer het nu!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 592

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 450 gr verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 60 gr pijnboompitten
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 200 gr gehakt eventueel vegetarisch
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van ongeveer 18 cm doorsnede met bladerdeeg, inclusief het bakpapier.
  • Pel en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan, voeg de knoflook toe en bak kort. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat deze geslonken is. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zout. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Klop de eieren los en meng ze met de uitgelekte spinazie, Parmezaanse kaas en de helft van de geroosterde pijnboompitten.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak het (vega) gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi een handje pijnboompitten over de bodem van het deeg in de bakvorm. Verdeel het gehakt gelijkmatig over de pijnboompitten. Giet het spinaziemengsel erover en garneer met de resterende pijnboompitten.
  • Bak de spinazietaart ongeveer 40 minuten in de oven, totdat deze goudbruin en gaar is.

Eet de quiche van spinazie met wat rucola.

Ook lekker: galette met zoete aardappel en tijm met pulled seitan.

Spinazietaart recept met ei
Spinazietaart met bladerdeeg

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Inge 11 juni 2022 at 21:12 - Reply

    Hij was heerlijk!!

  2. mevr. C. Werges-Reitsma 6 januari 2024 at 12:54 - Reply

    Op de foto ziet het er al heerlijk uit.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren