Springrolls recept met noedels
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 30 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 280
Spring rolls recept met noedels, vegetarische loempia’s van rijstvellen, een favoriete snack. Maak ze nu zelf als hapje, voorgerecht of bijgerecht. Dip lekker met zelfgemaakte hoisin saus.
Rijstvellen vullen
Rijstvellen vullen, 'n hap met een heerlijke vulling van mihoen, taugé, koriander en knoflook, een vegetarische variant. Liever rijstvellen met kip of garnalen? Je kan deze vullen met wat jij lekker vindt.
Oefen wel even met de rijstvellen. Rijstvellen vullen en plakken kan nog best even een klusje zijn waar je zelf even een handigheidje in moet vinden. Een heerlijk weekendproject.
Springrolls dip met hoisin saus
Maak zelf je saus om je spring rolls in te dippen. Hoisin saus is super lekker bij dit gerecht. Je maakt het makkelijk door 3 el sojasaus met 2 el pindakaas en 1 el honing te mengen. Daarbij 2 el chilisaus, 1 teen knoflook geperst, 2 el sesamolie en 1 el balsamico azijn. Goed roeren en dippen maar!
Springrolls maken
- Maak eerst de glass noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snij alle groente in fijne reepjes, was de kruiden en zet alles klaar.
- Week de rijstvellen één voor één. Leg het rijstvel op een schoon bord, let op, ze blijven heel snel plakken.
- In het midden leg je blaadjes koriander met daarop de Chinese kool, paprika, lente ui, taugé, avocado, komkommer, bieslook en de noedels.
- Vouw het rijstvel over de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.
Maak zo ook de andere rijstvelloempia’s, dip lekker met hoison saus. Springrolls maken, zó doe je 't!
Ik gebruik de Koh Thai rijstvellen voor 't spring rolls recept, deze kan je prima doormidden knippen voor het weken.
Ook lekker, broodje bapao uit de stoomoven of uit ’t stoommandje of maak zelf Vietnamese loempia's, ’n crispy snack gevuld met mihoen en kip, een favoriet loempia recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?