Springrolls recept

Springrolls recept

Snack van rijstvellen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 40 min

Spring rolls, vegetarische loempia’s van rijstvellen, een favoriete snack. Maak ze nu zelf als hapje, voorgerecht of bijgerecht. Dip lekker met zelfgemaakte hoisin saus.

Rijstvellen vullen

Hap met een heerlijke vulling van mihoen, taugé, koriander en knoflook, een vegetarische variant. Liever met kip of garnalen? Je kan deze vullen met wat jij lekker vindt.

Oefen wel even met de rijstvellen. Rijstvellen vullen en plakken kan nog best even een klusje zijn waar je zelf even een handigheidje in moet vinden. Een heerlijk weekendproject.

Springrolls dip met hoisin saus

Maak zelf je saus om je spring rolls in te dippen. Hoisin saus is super lekker bij dit gerecht. Je maakt het makkelijk door 3 el sojasaus met 2 el pindakaas en 1 el honing te mengen. Daarbij 2 el chilisaus, 1 teen knoflook geperst, 2 el sesamolie en 1 el balsamico azijn. Goed roeren en dippen maar!

Springrolls recept met hoisin saus

Ingrediënten

  • 100 gr glass noedels
  • 12 rijstvellen
  • lenteui
  • komkommer
  • paprika 2 kleuren
  • taugé
  • 2 el koriander
  • bieslook
  • avocado
  • Chinese kool
  • hoisinsaus

Bereidingswijze springrolls maken

  1. Maak eerst de glass noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snij alle groente in fijne reepjes, was de kruiden en zet alles klaar.
  2. Week de rijstvellen één voor één. Leg het rijstvel op een schoon bord, let op, ze blijven heel snel plakken.
  3. In het midden leg je blaadjes koriander met daarop de Chinese kool, paprika, lente ui, taugé, avocado, komkommer, bieslook en de noedels.
  4. Vouw het rijstvel over de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op.
    Maak zo ook de andere rijstvelloempia’s. dip lekker met hoison saus.

Ik gebruik de Koh Thai rijst­vel­len voor springrolls, deze kan je prima doormidden knippen voor het weken.

Beoordeling: 4.8. van 6 stemmen.
Please wait...