Spruitjes van Ottolenghi
Met zwarte knoflook- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
Spruitjes van Ottolenghi met bruine boter en zwarte knoflook uit ’t kookboek “Simpel” Dit boek staat vol met de bekende Ottolenghi smaken. Ottolenghi houdt het eenvoudig met weinig ingrediënten en snelle bereidingswijzen. De recepten kan iedereen maken, zo ook dit spruitjes recept.
Spruitjes uit de oven
Spruitjes uit de oven met zwarte knoflook.
Yotam: “Zwarte knoflook heeft een zeer geconcentreerde smaak: de smaak van drop in combinatie met balsamico plus de essentie van knoflook. Het is een snelle manier om een gerecht een enorme hoeveelheid smaak geven. Zorg dat alles gehakt en wel klaarstaat voor u aan het gerecht begint, maar ga het pas afmaken vlak voor u het wilt opdienen: de spruitjes moeten vrijwel direct uit de pan worden gegeten.”
Zwarte knoflook
Zo maak je spruitjes met zwarte knoflook
- Verwarm de oven tot 220 graden. Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng de spruitjes met de olie en een snuf zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en nog beetgaar zijn.
- Kneus intussen het karwijzaad heel licht in een vijzel met een stamper. Hak de zwarte knoflook grof en voeg samen met de tijm toe en wrijf alles tot een grove puree.
- Doe de boter in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Laat de boter smelten en donkerbruin worden. Voeg de knoflookpuree, spruitjes, pompoenpitten en snuf zout toe. Roer 30 seconden en haal de pan van het vuur. Roer het citroensap door de spruitjes en schep op een schaal. Sprenkel de tahin erover en serveer meteen. Zó maak je spruitjes met zwarte knoflook.
Meer Ottolenghi? Rijst uit de oven, met salsa van feta, munt, olijven en granaatappelpitjes, easy!
Wat vind je van het recept?