Spruitjes van Ottolenghi
Spruitjes van Ottolenghi met bruine boter en zwarte knoflook uit het kookboek "Simpel". Dit boek staat vol met de bekende Ottolenghi smaken. Ottolenghi houdt het eenvoudig met weinig ingrediënten en snelle bereidingswijzen. De recepten kan iedereen maken, zo ook dit recept voor spruitjes uit de oven met zwarte knoflook.
Yotam: “Zwarte knoflook heeft een zeer geconcentreerde smaak: de smaak van drop in combinatie met balsamico plus de essentie van knoflook. Het is een snelle manier om een gerecht een enorme hoeveelheid smaak geven. Zorg dat alles gehakt en wel klaarstaat voor je aan het gerecht begint, maar ga het pas afmaken vlak voor je het wilt opdienen: de spruitjes moeten vrijwel direct uit de pan worden gegeten.”
Nog een recept van Ottolenghi: rijst uit de oven, met salsa van feta, munt, olijven en granaatappelpitjes.
Ingrediënten
- 450 gr spruitjes
- 1 el olijfolie
- 3/4 tl karwijzaad
- 20 gr zwarte knoflook
- 2 el tijmblaadjes
- 30 gr boter
- 30 gr pompoenpitten geroosterd
- 1,5 tl citroensap
- 1 el tahin
- zout
Instructies
- Verwarm de oven tot 220 graden. Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng de spruitjes met de olie en een snuf zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de spruitjes 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en beetgaar zijn.
- Kneus intussen het karwijzaad heel licht in een vijzel met een stamper. Hak de zwarte knoflook grof en voeg samen met de tijm toe en wrijf alles tot een grove puree.
- Doe de boter in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Laat de boter smelten en donkerbruin worden. Voeg de knoflookpuree, spruitjes, pompoenpitten en snuf zout toe.
- Roer 30 seconden en haal de pan van het vuur. Roer het citroensap door de spruitjes en schep op een schaal. Sprenkel de tahin erover en serveer meteen.
Zwarte knoflook
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?