Stampot van paksoi

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Paksoi, een makkelijke groenten met bite. Paksoi, van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort krijg ik nooit genoeg. Sla altijd genoeg in, de paksoi slinkt behoorlijk. Ik wok de paksoi maar heel even mee. Zo blijft de groenten knapperig en blijft er wat meer van over.

Paksoi stampot, vegetarisch met paddestoelen, rode peper en ketjap

Vegetarische paksoistampot, met paddestoelen, rode peper en ketjap heeft een oosters tintje! Een makkelijk paksoi stampot, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1,20 kilo kruimige aardappelen
  • 1 struik paksoi
  • 4 el ketjap
  • 1 rode peper
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Scheutje kokosmelk

Bereidingswijze

Stap1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de kruimige aardappelen in 15 minuten gaar.

Stap2

Maak de paksoi schoon snij in repen, was de champignons en snij in vieren, snipper de ui en pers de knoflook uit en snij de rode peper. Ik laat de zaadjes erin, ik hou van pittig maar haal ze er uit als je dat te heet gaat worden.

Stap3

Verhit de olie in een wok en fruit de ui aan, knoflook en peper en champignons mogen er ook bij. Voeg als laatst de ketjap toe. De paksoi mag even kort in een andere wok, zorg dat deze knapperig blijft en roerbak .

Stap4

Stamp de aardappelen met de pureestamper en kokosmelk tot puree. Schep de paksoi door de puree. Maak op smaak met verse peper. Serveer de stamppot op de borden en schep als laatst het ketjap, peper champignon mengsel over de stamppot. Geniet van je oosterse, vegetarische maaltijd!

Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

298

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab