Stampot van paksoi

Vegetarisch met paddestoelen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Paksoi, een makkelijke groenten met bite. Paksoi, van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort krijg ik nooit genoeg. Sla altijd genoeg in, de paksoi slinkt behoorlijk. Ik wok de paksoi maar heel even mee. Zo blijft de groenten knapperig en blijft er wat meer van over.

Paksoi stampot, vegetarisch met paddestoelen, rode peper en ketjap

Vegetarische paksoi stampot, met paddestoelen, rode peper en ketjap heeft een oosters tintje! Een makkelijk paksoi stampot, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1,2 kilo kruimige aardappelen
  • 1 struik paksoi
  • 4 el ketjap
  • 1 rode peper
  • 200 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • Olijfolie
  • Scheutje kokosmelk

Bereidingswijze

  1. 1Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Met een vork kun je controleren of ze zacht zijn.
  2. 2Snij de spinazieblaadjes grof en de geitenkaas in stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan een paar minuten tot ze licht geroosterd zijn.
  3. 3Giet de aardappelen af en bewaar een kopje van het kookvocht. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg wat kookvocht toe als je de stamppot wat smeuïger wil. Ook kun je wat olie toevoegen van de zongedroogde tomaatjes. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en serveer de stamppot over de borden. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...