Stamppot met prei en ham
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
Stamppot met prei en ham, ei en kruidenkaas, een super simpel en snel stamppot recept. Niet alleen voor de koude wintermaanden. Een handje rucola en wat feta kaas, gekruide worstjes maakt dit stampotje een zomerpotje, perfect voor het hele jaar.
Stampot met ei
Stampot met ei, op de één of andere manier hoort dat ei erbij, lekker gekookt of gepocheerd, wat doe jij? De kruidenroomkaas zorgt voor een smeuïg en smaakvol geheel.
Zo maak je een snelle smeuïge stamppot
- Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook de aardappelen in een kwartier gaar in kokend water. Kook de eieren hard. Was de prei en snij in ringen. Kook de prei de laatste vijf minuten mee bij de aardappelen.
- Giet de aardappelen en prei af en bewaar een scheutje kookvocht. Stamp de aardappelen en prei rustig met een stamper. Snij de ham in repen en voeg samen met de roomkaas toe met verse peper naar smaak. De prei stamppot iets smeuïger? Voeg wat kookvocht toe.
- Pel en snij de eieren doormidden. Verdeel de stamppot over kommen en maak af met de eieren en eventueel wat chilivlokken voor wat pit. Geniet! Zó maak je een snelle smeuïge stamppot.
Meer stamppot? Rauwe andijviestamppot vega met tempeh.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?