Stamppot van paksoi en kokosmelk
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
Stamppot van paksoi en kokosmelk met paddestoelen. Paksoi is een makkelijke groenten met bite. Paksoi van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort krijg je nooit genoeg. Zorg dat je voldoende hebt de paksoi slinkt behoorlijk. Wok de paksoi kort, zo blijft de groenten knapperig en blijft er wat meer van over in de stamppot.
Paksoi stamppot vegetarisch met paddestoelen
Paksoi stamppot vegetarisch met paddestoelen, rode peper en ketjap heeft een oosters tintje. Een makkelijk paksoi stamppot, heerlijk.
Ook lekker: snijbonen stamppot met mosterd.
Vegetarische paksoi stamppot
- Schil de aardappelen en snij doormidden. Kook de aardappelen 20 minuten tot ze zacht zijn. Was en snij de paksoi grof.
- Snipper de ui, hak de peper, schil en pers de knoflook en snij de champignons in vieren. Bak deze 4 ingrediënten in een heet scheutje olijfolie in een koekenpan. Blus af met ketjap.
- Roerbak heel kort de gesneden paksoi in een wok met olie. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg de kokosmelk toe. Meng met de paksoi, en maak op smaak met verse peper. Serveer de stamppot met het champignon, peper, ui, knoflook mengsel als topping. Maak af met een paar druppels ketjap. Vegetarische paksoi stamppot zó doe je dat.
Ook lekker: stamppot met andijvie en mosterd.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?