Stamppot van paksoi

Stamppot van paksoi

Vegetarisch met paddestoelen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Paksoi, een makkelijke groenten met bite. Paksoi, van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort krijg ik nooit genoeg. Sla altijd genoeg in, de paksoi slinkt behoorlijk. Ik wok de paksoi maar heel even mee. Zo blijft de groenten knapperig en blijft er wat meer van over.

Paksoi stamppot, vegetarisch met paddestoelen, rode peper en ketjap

Vegetarische paksoi stamppot, met paddestoelen, rode peper en ketjap heeft een oosters tintje! Een makkelijk paksoi stamppot, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • scheutje kokosmelk
  • 1 struik paksoi
  • 4 el ketjap
  • 1 rode peper
  • 200 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • olijfolie
  • verse peper

Bereidingswijze vegetarische paksoi stamppot

  1. Schil de aardappelen en snij doormidden. Kook de aardappelen 20 minuten tot ze zacht zijn. Was en snij de paksoi grof.
  2. Snipper de ui, hak de peper, schil en pers de knoflook en snij de champignons in vieren. Bak deze 4 ingrediënten in een heet scheutje olijfolie in een koekenpan. Blus af met ketjap.
  3. Roerbak heel kort de gesneden paksoi in een wok met olie. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg de kokosmelk toe. Meng met de paksoi, en maak op smaak met verse peper. Serveer de stamppot met het champignon, peper, ui, knoflook mengsel als topping. Maak af met een paar druppels ketjap. Geniet!

Houd je van vegetarisch koken? We hebben nog heel veel heerlijke vegetarische recepten.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...