Stamppot van paksoi en kokosmelk

Stamppot van paksoi en kokosmelk

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min

Stamppot van paksoi en kokosmelk met paddestoelen. Paksoi is een makkelijke groenten met bite. Paksoi van oorsprong uit China. Van deze knapperige koolsoort krijg je nooit genoeg. Zorg dat je voldoende hebt de paksoi slinkt behoorlijk. Wok de paksoi kort, zo blijft de groenten knapperig en blijft er wat meer van over in de stamppot.

Paksoi stamppot vegetarisch met paddestoelen

Paksoi stamppot vegetarisch met paddestoelen, rode peper en ketjap heeft een oosters tintje. Een makkelijk paksoi stamppot, heerlijk.

Ook lekker: snijbonen stamppot met mosterd.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • scheutje kokosmelk
  • 1 struik paksoi
  • 4 el ketjap
  • 1 rode peper
  • 200 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • olijfolie
  • verse peper

Vegetarische paksoi stamppot

  1. Schil de aardappelen en snij doormidden. Kook de aardappelen 20 minuten tot ze zacht zijn. Was en snij de paksoi grof.
  2. Snipper de ui, hak de peper, schil en pers de knoflook en snij de champignons in vieren. Bak deze 4 ingrediënten in een heet scheutje olijfolie in een koekenpan. Blus af met ketjap.
  3. Roerbak heel kort de gesneden paksoi in een wok met olie. Stamp de aardappelen met een stamper en voeg de kokosmelk toe. Meng met de paksoi, en maak op smaak met verse peper. Serveer de stamppot met het champignon, peper, ui, knoflook mengsel als topping. Maak af met een paar druppels ketjap. Vegetarische paksoi stamppot zó doe je dat.

Ook lekker: stamppot met andijvie en mosterd.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024