Stoofpannetje met kip

Met wortel en peterselie
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Zodra de dagen kouder worden en het zelfs begint te vriezen, verlangen steeds meer mensen naar een heerlijk warm en stevig gerecht tijdens het avondmaal. Dit stoofpannetje met kip is een gerecht dat daar perfect geschikt voor is. Het is maar 20 minuten werk en 20 minuten wachttijd.

Tip: Heerlijk met wat rijst en bruin brood met kruidenkaas.

Stoofpot

Ingrediënten

  • 20 gr boter
  • 2 sjalotjes
  • 125 gr spekjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • gr kipfilet
  • 6 flinke wortels
  • 1 el bloem
  • 2 kippenbouillontablet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 bakje verse peterselie

Bereidingswijze

  1. 1Verhit de helft van de boter in een braadpan. Snipper de sjalotjes en bak deze samen met de spekjes een paar minuten in de braadpan. Halveer de kastanjechampignons en voeg ook deze toe aan de pan. Bak het geheel ongeveer 5 minuten.
  2. 2Snij elke kipfilet in grove stukken. Schil de wortels en snij deze in stukken van ongeveer 4 cm. Voeg de kip en de wortels samen met de rest van de boter toe aan de pan en bak deze 3 minuten mee.
  3. 3Doe de eetlepel bloem erbij en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Maak de bouillon met 100 ml kokend water en voeg samen met de crème fraîche en witte wijn toe en breng het geheel aan de kook. Zet de deksel schuin op de pan en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
  4. 4Hak de peterselieblaadjes fijn en schep deze tot slot door het gerecht. Enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...