Stoofpotje met kip
Wortel en peterselie- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 40 min
Stoofpotje met kip wortel en peterselie, snel gemaakt, simpel en lekker joh! Eet lekker met grof bruin brood, wedden dat je je bord leeg likt.
Stoofpannetje kip
Stoofpannetje kip recept met spek en kastanje champignons, heerlijk winters voor de late lunch of avond recept. Ultiem comfortfood!
Maak je de kipstoof liever vegetarisch? Gebruik groentebouillon, kipstuckjes en speckjes van de Vegetarische Slager. Bak beide apart in een scheut olijfolie en meng vlak voor het opscheppen door de saus. Verder kan je het recept maken zoals beschreven staat.
Snelle kipstoof, zo maak je ’t
- Verhit 10 gram boter in een braadpan. Snipper de sjalotjes en bak deze samen met de spekjes een paar minuten in de braadpan. Halveer de kastanjechampignons, voeg ook deze toe aan de pan en bak vijf minuten.
- Snij de kipfilet in grove stukken. Schil de wortels en snij in stukken. Voeg de kip en de wortels samen met 10 gram boter toe aan de pan en bak drie minuten mee.
- Smelt in een aparte pan 10 gram boter doe de bloem erbij en bak kort. Voeg roerend de hete bouillon samen met de crème fraîche en witte wijn toe en breng aan de kook. Schenk de saus in de braadpan bij de kip.
- Zet de deksel schuin op de pan en laat de kipstoof in een kwartier zachtjes gaar stoven. Hak de platte peterselie fijn en schep door het stoofgerecht. Snelle kipstoof, zó maak je ’t, enjoy!
Bekijk meer kiprecepten.
Heerlijk, echt een aanrader!
Je mist geen rijst of pasta.
Lekker hé Christa, thx!