Verrukkelijk stoofpotje met kip

Verrukkelijk stoofpotje met kip

Geniet van een heerlijk stoofpotje met kip, wortel en peterselie - snel, simpel en verrukkelijk! Serveer met grof bruin brood voor een onweerstaanbare maaltijd waarvan je gegarandeerd je bord leeg zult likken. Tip: voeg eventueel verse prei (in dunne ringen) toe voor extra groenten. Serveer met een frisse groene salade en geniet van een glas koud ginger beer voor een compleet en smaakvol diner dat iedereen zal waarderen.

Dit stoofpotje met kip, wortel en spek en kastanjechampignons is perfect voor een winterse lunch of een gezellige avondmaaltijd. Het ultieme comfortfood!

Liever een vegetarische variant? Gebruik groentebouillon en vervang de kip en spek door de kipstuckjes en spekjes van de Vegetarische Slager. Bak deze apart in een scheutje olijfolie en voeg ze vlak voor het serveren toe aan de saus. Zo geniet je van dezelfde heerlijke smaken, helemaal plantaardig.

Stoofpannetje met kip recept

Stoofpotje kip

4.1 van 29 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een snel, simpel en heerlijk stoofpotje met kip, wortel en peterselie. Perfect comfortfood voor elk moment van de dag!
Gang Hoofdgerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 361

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 2 sjalotten
  • 125 gr spekjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr kipfilet
  • 6 wortels groot
  • 1 el bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 15 gr platte peterselie

Instructies

  • Verhit 10 gram boter in een braadpan op middelhoog vuur. Snipper de sjalotjes fijn en bak ze samen met de spekjes gedurende een paar minuten in de braadpan, tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Halveer de kastanjechampignons, voeg ze toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken. Schil de wortels en snijd ze in stukken.
  • Voeg de kip en de wortels toe aan de pan met 10 gram boter en bak ze gedurende 3 minuten mee.
  • Smelt in een aparte pan 10 gram boter. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en witte wijn toe. Breng het geheel aan de kook. Giet de saus vanuit de aparte pan in de braadpan bij de kip.
  • Plaats de deksel schuin op de pan en laat de kipstoof gedurende een kwartier zachtjes sudderen, tot de kip gaar is.
  • Hak de platte peterselie fijn en meng het door het stoofgerecht. Serveer het stoofpotje kip direct.

Bekijk meer: kiprecepten.

Stoofpotje met kip

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Christa 19 mei 2020 at 20:36 - Reply

    Heerlijk, echt een aanrader!
    Je mist geen rijst of pasta.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024