Strawberry cheesecake pancakes

Strawberry cheesecake pancakes

Pannenkoeken
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 530

Strawberry cheesecake pannenkoeken, luchtige pancakes met ’n romige vulling. ’n Simpel recept om zelf te maken neem er alleen wel de tijd voor. Met dit recept bak je zes pancakes. De aardbeiensaus is royaal maar ook heerlijk voor door de yoghurt.

Pannenkoeken met aardbeien

Pannenkoeken met aardbeien voor ’n laat ontbijt of lunch. Maak de pancakes zoals de Japanse pancakes met ’n luchtig beslag op laag vuur gaar gestoomd onder een deksel.

Zodra de zachte, fluffy pancakes aan de boven- en onderkant lichtbruin zijn stapel je ze op. Besmeer ze dik met ’t cheesecake mengsel en de zachte zoet zurige aardbeien saus, lekker joh!

Maak dit recept voor 3 personen, 2 pancakes met topping per persoon.

Ingrediënten

  • 40 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 ei gescheiden
  • 75 ml melk
  • 1 el ricotta
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl vanille-extract

Aardbeiensaus

  • 450 gr aardbeien
  • ½ el balsamicoazijn
  • 1 el suiker

Cheescake vulling

  • 150 gr roomkaas
  • 3 el suiker
  • 50 gr slagroom
  • ½ citroen ’t sap
Strawberry cheesecake pancake recept
Strawberry cheesecake panecakes recept

Aardbeien pancakes recept

  1. Maak eerst de aardbeiensaus, meng de ingrediënten hiervoor in een kleine pan op middelhoog vuur. Laat pruttelen zo’n 20 minuten tot de saus voldoende ingedikt is.
  2. Zeef de droge ingrediënten voor de pancakes, bloem, suiker en bakpoeder. Voeg de citroenschil toe en klop door elkaar. Zorg dat de ricotta op kamertemperatuur is en meng in een aparte kom met de melk, olie, eigeel en vanille-extract. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten en klop samen. Klop het eiwit apart tot stijve pieken. Voeg dit toe aan het beslag en meng luchtig. Laat het beslag even staan op kamertemperatuur.
  3. Klop voor de cheesecake vulling de roomkaas met de suiker en het citroensap glad. Voeg de slagroom langzaam toe. Blijf kloppen tot alles goed gemengd en stijf is, zo’n 3 minuten bij ’t gebruik van een elektrische mixer op de hoogste stand.
  4. Vet een pan met anti-aanbaklaag in met een dun laagje olie en schep het pannenkoekbeslag met een ijslepel in de pan. Laat langzaam garen en draai voorzichtig om.
  5. Stapel de pannenkoeken op ’n bord terwijl je een royale laag cheesecake en een schep aardbeiensaus tussen elke pannenkoek smeert. Maak ’n kleine cheesecake berg op de bovenste pannenkoek met ’n flinke schep aardbeiensaus. Aardbeien cheesecake pancakes recept zó maak je dat.

Maak af met gemalen koekjes voor ’n krokante bite.

Wil je nog meer variëren met je ontbijt? Probeer dan eens ons heerlijke recept voor fluffy pancakes. Perfect voor een zondags ontbijt of als luxe brunchgerecht!

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024