Stroganoff kip recept
Stoof van ui paprika en kip- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 445
Stroganoff kip recept, ’n stoof van ui paprika en kip. Stroganoff saus is makkelijk te maken en past overal bij. Eet met brood, friet of ’n puree. Met kip staat deze Stroganoff zó op tafel.
Stroganoffsaus maken
Stroganoffsaus maken, ’t is simpel, van origine een gerecht met stukjes ossenhaas, biefstuk of bavette in een pittige saus van ui, champignons, zure room en mosterd uit de Russische keuken, lekker romig joh! En wodka niet te vergeten.
Met deze Stroganoff saus kan je alle kanten op. Wil je ‘m vega maken neem dan stukjes als van kip, ’n aanrader.
Maak ook eens: Gekruide kip uit de oven.
Stroganoffsaus met kip
- Snij de kipfilethaasjes in stukjes en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de kip op hoog vuur aan alle kanten rondom bruin. Laat op laag vuur nog een paar minuten bakken, schep het vlees uit de pan en zet even weg.
- Snij de ui in halve ringen en de paprika in lange repen, de champignons in plakjes. Verhit de boter in de pan waarin je de kip hebt gebakken en stoof de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en champignons toe. Leg het deksel op de pan en stoof de groenten in zo’n 5 minuten gaar.
- Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en wodka of bouillon toe en meng. Voeg de crème fraîche toe, breng aan de kook en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de kip terug in de pan en schep om met de saus en de peterselie. Schep in kommen en serveer. Stroganoffsaus met kip zó maak je dat.
Eet ook eens met rijst.
Ook lekker: Hachee met ontbijtkoek. Hachee maken van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol.
Heel erg lekker Jammie !!!
Echt hé Petra, thx!
Simpel en lekker!
Combineert perfect met een aardappelpuree die je wat pittiger maakt door er een paar lepels mosterd (met zaadjes) aan toe te voegen.
Enkele sneetjes gerookte kalkoenhesp in de bereiding maken het nog lekkerder.
Dank voor je positieve feedback en suggesties Steven. Had je deze aardappelpuree geprobeerd?!
Heerlijk gegeten, alleen heb ik het met penne gegeten. En omdat wij van pittig houden een beetje chilivlokken erbij gedaan. Een blijvertje en beter als een zakje stroganoff.
Dank Mieke, pasta stroganoff kan ook prima, goed idee!