Romige kip stroganoff recept
Dit is echt lekker, stroganoff een stoof van ui, paprika en kip die je makkelijk zelf kan bereiden. Stroganoff saus is makkelijk te maken en past overal bij. Eet met brood, friet of een puree. Romige kip stroganoff lekker en simpel recept, staat in no time op tafel.
Stroganoff saus maken
Stroganoff saus maken, het is simpel, van origine een gerecht met stukjes ossenhaas, biefstuk of bavette in een pittige saus van ui, champignons, zure room en mosterd uit de Russische keuken, heerlijk romig. En wodka niet te vergeten. Met deze Stroganoff saus kan je alle kanten op. Wil je de saus vegetarisch maken neem dan vega stukjes als van kip, een aanrader.
Maak ook eens: gekruide kip uit de oven.
Ingrediënten
- 500 gr kiphaasjes
- 2 el olijfolie
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 250 gr champignons
- 25 gr boter
- 70 gr tomatenpuree
- 1 el dijonmosterd
- 1 el paprikapoeder
- 50 ml 50 ml wodka of bouillon
- crème fraîche
- 1 handje platte peterselie
Instructies
- Snij de kip in stukjes en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de kip stukjes op hoog vuur aan alle kanten rondom bruin. Laat op laag vuur nog een paar minuten bakken, schep het vlees uit de pan en zet even weg.
- Snij de ui in halve ringen en de paprika in lange repen, de champignons in plakjes. Verhit de boter in de pan waarin je de kip hebt gebakken en stoof de ui 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de paprika en champignons toe. Leg de deksel op de pan en stoof de groenten in 5 minuten gaar.
- Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en wodka of bouillon toe en meng. Voeg de crème fraîche toe, breng aan de kook en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de kip terug in de pan en schep om met de saus en de peterselie. Schep de kip Stroganoff in kommen en serveer.
Eet ook eens met rijst.
Ook lekker: hachee met ontbijtkoek. Hachee maken van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk gegeten, alleen heb ik het met penne gegeten. En omdat wij van pittig houden een beetje chilivlokken erbij gedaan. Een blijvertje en beter als een zakje stroganoff.
Dank Mieke, pasta stroganoff kip kan ook prima, goed idee.
Simpel en lekker!
Combineert perfect met een aardappelpuree die je wat pittiger maakt door er een paar lepels mosterd (met zaadjes) aan toe te voegen.
Enkele sneetjes gerookte kalkoenhesp in de bereiding maken het nog lekkerder.
Dank voor je positieve feedback en suggesties Steven. Had je deze aardappelpuree geprobeerd?!
Heel erg lekker Jammie !!!
Dankjewel Petra!