Romige kip stroganoff recept

Romige kip stroganoff recept

Dit is echt lekker, stroganoff een stoof van ui, paprika en kip die je makkelijk zelf kan bereiden. Stroganoff saus is makkelijk te maken en past overal bij. Eet met brood, friet of een puree. Romige kip stroganoff lekker en simpel recept, staat in no time op tafel.

Stroganoff saus maken

Stroganoff saus maken, het is simpel, van origine een gerecht met stukjes ossenhaas, biefstuk of bavette in een pittige saus van ui, champignons, zure room en mosterd uit de Russische keuken, heerlijk romig. En wodka niet te vergeten. Met deze Stroganoff saus kan je alle kanten op. Wil je de saus vegetarisch maken neem dan vega stukjes als van kip, een aanrader.

Maak ook eens: gekruide kip uit de oven.

Stroganoff kip recept

Kip stroganoff

4.9 van 16 stemmen
Recept afdrukken
Kip stroganoff recept, een stoof van ui paprika en kip. De saus is snel te maken, eet met brood, friet of een puree.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europese recepten, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 445

Ingrediënten

  • 500 gr kiphaasjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 25 gr boter
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 50 ml 50 ml wodka of bouillon
  • crème fraîche
  • 1 handje platte peterselie

Instructies

  • Snij de kip in stukjes en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de kip stukjes op hoog vuur aan alle kanten rondom bruin. Laat op laag vuur nog een paar minuten bakken, schep het vlees uit de pan en zet even weg.
  • Snij de ui in halve ringen en de paprika in lange repen, de champignons in plakjes. Verhit de boter in de pan waarin je de kip hebt gebakken en stoof de ui 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de paprika en champignons toe. Leg de deksel op de pan en stoof de groenten in 5 minuten gaar.
  • Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en wodka of bouillon toe en meng. Voeg de crème fraîche toe, breng aan de kook en stoof nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de kip terug in de pan en schep om met de saus en de peterselie. Schep de kip Stroganoff in kommen en serveer.

Eet ook eens met rijst.

Ook lekker: hachee met ontbijtkoek. Hachee maken van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol.

Stroganoff op brood
Stroganoff recept met kip

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Petra 30 januari 2021 at 16:06 - Reply

    Heel erg lekker Jammie !!!

  2. Steven 9 februari 2022 at 19:47 - Reply

    Simpel en lekker!
    Combineert perfect met een aardappelpuree die je wat pittiger maakt door er een paar lepels mosterd (met zaadjes) aan toe te voegen.
    Enkele sneetjes gerookte kalkoenhesp in de bereiding maken het nog lekkerder.

  3. mieke 29 januari 2023 at 18:44 - Reply

    Heerlijk gegeten, alleen heb ik het met penne gegeten. En omdat wij van pittig houden een beetje chilivlokken erbij gedaan. Een blijvertje en beter als een zakje stroganoff.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024