Stroopwafel cheesecake

Stroopwafel cheesecake

Onweerstaanbaar lekker!
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 3 uur 20 min
  • Klaar in: 3 uur 50 min

Deze stroopwafel cheesecake is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Perfect bij een party! Bij de koffie of als dessert kan natuurlijk ook prima. Maak zelf deze eenvoudige taart met dit simpele taartrecept.

No-bake cheesecake recept

Een taart recept voor echte stroopwafel lovers! Stroopwafels in en op deze no-bake cheesecake, ofwel zonder oven.

Nougatine geeft een lekker krokantje in de taart, het heeft een zoete noten karamelsmaak. Ook als topping doet de nougatine het goed.

Ingrediënten

  • 18 stroopwafels
  • mini stroopwafels, decoratie
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klop fix
  • 500 ml slagroom
  • 75 gr nougatine stukjes
  • 600 gr monchou
  • 1 vanillestokje
  • 2 el suiker
  • boter of bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de grote stroopwafels. Snij het vanillestokje doormidden en haal het merg eruit. Doe de slagroom en de zakjes klop fix in een keukenmachine en klop de slagroom bijna stijf. Voeg de vanillesuiker, gewone suiker en het merg uit het vanillestokje toe en roer het goed door elkaar.
  2. Voeg beetje bij beetje de monchou toe en klop het mengsel nog even zodat het een glad en egaal mengsel is. Voeg op het laatst de nougatinestukjes toe.
  3. Pak een springvorm en vet hem in met de boter. Verwarm de stukjes stroopwafel heel kort in de magnetron zodat ze een beetje zachter zijn. Verdeel ongeveer 2/3 van de stroopwafels over de bodem van de springvorm en druk ze een beetje aan.
  4. Giet de helft van het roomkaas mengsel erover en bestrooi het met de rest van de stroopwafelkruimels. Giet de rest van het slagroommengsel eroverheen en decoreer de taart met mini stroopwafels. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast en haal hem ongeveer een kwartier voor je hem serveert uit de koelkast, zodat de bodem niet te hard is als je hem aansnijdt.

Bekijk meer taart recepten.

Beoordeling: 3.6. van 68 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Ingrid 13 december 2020 at 18:26 - Reply

    Heerlijk!

  2. Margreet 17 januari 2021 at 15:06 - Reply

    Heel lekker! Maar stortte helemaal in.. dus werd het soep.. tips?!

    • Miranda Bernáth 18 januari 2021 at 10:26 - Reply

      Oh écht? Dat is niet de bedoeling Margreet. Wel lang genoeg in de koeling laten staan? Ik heb even geen idee hoe dat kan.. Klop-Fix niet vergeten? Dan zal ’t een soort stroopwafel toetje geweest zijn..

  3. Jip 25 oktober 2021 at 18:32 - Reply

    Was heerlijk!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024