Stroopwafel cheesecake

Onweerstaanbaar lekker!
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 200 min
  • Klaar in: 230 min
Naar het recept

Deze stroopwafel cheesecake is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens onweerstaanbaar lekker! Als lekkers bij de koffie of als dessert. Maak zelf deze taart met dit simpele taartrecept.

No-bake cheesecake recept

Een taartrecept voor echte stroopwafel lovers! Stroopwafels in en op deze no-bake cheesecake, ofwel zonder oven.

Ingrediënten

  • 18 stroopwafels
  • Een aantal mini stroopwafels
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klop fix
  • 500 ml slagroom
  • 75 gram nougatine (in stukjes)
  • 600 gram monchou
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels suiker
  • Beetje boter

Bereidingswijze

  1. 1Verkruimel de grote stroopwafels. Snij het vanillestokje doormidden en haal het merg eruit. Doe de slagroom en de zakjes klop fix in een keukenmachine en klop de slagroom bijna stijf. Voeg de vanillesuiker, gewone suiker en het merg uit het vanillestokje toe en roer het goed door elkaar.
  2. 2Voeg beetje bij beetje de monchou toe en klop het mengsel nog even zodat het een glad en egaal mengsel is. Voeg op het laatst de nougatinestukjes toe.
  3. 3Pak een springvorm en vet hem in met de boter. Verwarm de stukjes stroopwafel heel kort in de magnetron zodat ze een beetje zachter zijn. Verdeel ongeveer 2/3 van de stroopwafels over de bodem van de springvorm en druk ze een beetje aan.
  4. 4Giet de helft van het roomkaas mengsel erover en bestrooi het met de rest van de stroopwafelkruimels. Giet de rest van het slagroommengsel eroverheen en decoreer de taart met mini stroopwafels. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast en haal hem ongeveer een kwartier voor je hem serveert uit de koelkast, zodat de bodem niet te hard is als je hem aansnijdt.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...