Eenvoudig! Stroopwafeltaart met MonChou

Eenvoudig! Stroopwafeltaart met MonChou

Deze stroopwafeltaart met MonChou en kaneel is een eenvoudige, maar heerlijke taartvariant met romige lagen. Eigenlijk heeft deze taart geen introductie nodig om te laten zien hoe ge-wel-dig hij is, want elke hap spreekt voor zich. Dit no-bake recept is zonder twijfel het lekkerste recept voor stroopwafeltaart zonder oven ooit! Perfect als verjaardagstaart, als dessert na een diner, of gewoon als een verwenmoment wanneer je iets zoets wilt.

Tip: stevige slagroom kun je ook maken zonder klopfix. Zorg ervoor dat alles wat je gebruikt koud is, inclusief de garde en de kom. Zet deze van tevoren in de koelkast. Gebruik room met een vetgehalte van minimaal 35% voor het beste resultaat.

Stroopwafel taart

Stroopwafeltaart recept

4.7 van 23 stemmen
Recept afdrukken
No-bake stroopwafeltaart met MonChou, room en kaneel. Zoek niet verder, dit is het lekkerste recept voor stroopwafel taart zonder oven ooit!
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 personen
calorieën 520

Ingrediënten

  • 3 pakken stroopwafels
  • 600 gr MonChou kamertemperatuur
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 el kaneel
  • 500 ml slagroom

Instructies

  • Zorg ervoor dat de MonChou op kamertemperatuur is. Snijd de stroopwafels (2 pakken) in kleine stukjes of maal ze in een keukenmachine.
  • Verwarm de helft van de gehakte stroopwafelstukjes kort in een steelpannetje op laag vuur en schep regelmatig om. Bewaar de andere helft voor later. Als de stroop zacht en kleverig begint te worden, is het goed.
  • Bedek de bodem van een ingevette springvorm met de warme stroopwafelstukjes en druk ze goed aan met een lepel. Zet de springvorm even weg.
  • Klop de slagroom stijf met de klopfix. Klop in een andere kom de MonChou los met de basterdsuiker, kaneel en vanillesuiker. Roer de slagroom voorzichtig door het MonChou-mengsel met een garde tot een glad en romig geheel.
  • Controleer of de koekbodem hard is geworden. Smeer hier een royale laag van het MonChou-mengsel op.
  • Bestrooi dit met de overgebleven helft van de stroopwafelstukjes. Breng vervolgens nog een laag van het MonChou-mengsel aan en werk de stroopwafeltaart af met het laatste pak in stukjes gehakte stroopwafels.
  • Voor een stevige stroopwafel taart zet je 'm een paar uur in de koelkast.

Maak eventueel nog lekkerder met een topping van karamelstroop.

Bekijk meer taart recepten.

Stroopwafeltaart met monchou en kaneel

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024