Stroopwafeltaart

  • Porties: 8
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Hollands glorie: de stroopwafel, wie vind ze niet lekker? In deze simpele taart variant maak je er echt een feestje van. Een taart die je een keer gemaakt en geproefd moet hebben!

Een stroopwafeltaart recept in een handomdraai

Heel simpel zonder oven maak jij deze stroopwafeltaart en lekker dat ie is! Ideaal als verjaardagstaart of lekkere tussendoor trek!

stroopwafeltaart ingredienten

Ingrediënten

  • 3 pakken stroopwafels
  • 600 gram MonChou
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix / Klopfix hoeft niet persé, het zorgt ervoor dat je slagroom niet inzakt en mooi stevig blijft.
  • 2 eetlepels kaneel
  • 500 ml slagroom

Bereidingswijze

Stap1

De MonChou mag op kamertemperatuur dus deze mag uit de koelkast. Snij 12 stroopwafels in kleine/grove stukjes, je kunt de stroopwafels natuurlijk ook in de keukenmachine doen. De helft van de gehakte stroopwafelstukjes verwarm je kort in een steelpannetje op een laag vuur en schep regelmatig om. De andere helft bewaar je voor later. Als de stroop zacht en lekker kleverig begint te worden is het goed.

Stap2

Bedek de bodem van een ingevette springvorm met de warme stroopwafelstukjes en druk ze goed aan met een lepel. De bodem mag even hard worden en intussen maken we het MonChoumengsel.

Stap3

Klop de slagroom stijf met de klopfix. In een andere kom klop je de MonChou los met de basterdsuiker, kaneel en vanillesuiker en roer daarna de slagroom met een garde door het mengsel heen zodat er een egale massa ontstaat. Proef deze even want dit is heerlijk(-:Tip, Stevige slagroom zonder klopfix Zorg dat alles wat je gebruikt koud is, de garde de kom, zet deze van te voren in de koelkast. Gebruik alleen room met een vetgehalte van 35% of (liefst) meer.

Stap4

De koekbodem is inmiddels hard geworden hier smeer je nu een behoorlijke dot MonChoumengsel op. Bestrooi op de MonChou de andere helft van de stroopwafelstukjes. Hierop mag weer het overige deel van het MonChoumengsel en maak het af met het laatste grove stroopwafelbrokken. Voila!Tip, Wil je de taart nog een laatste touch geven, Maak warme karamelstroop en decoreer het af

Nog meer inspiratie, meer heerlijke taarten? Kijk dan eens bij onze taart recepten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Waardeer dit recept

5 personen hebben dit recept gewaardeerd

225

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab