Stroopwafeltaart

De taart die je een keer geproefd moet hebben!
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Hollands glorie: de stroopwafel, wie vind ze niet lekker? In deze simpele taart variant maak je er echt een feestje van. Deze taart heeft eigenlijk geen tekst nodig om duidelijk te maken dat hij ge-wel-dig is!

Stroopwafeltaart recept no-bake

Heel simpel no-bake ofwel zonder oven maak jij deze stroopwafeltaart super snel! Perfect als verjaardagstaart of een verwen momentje.

Ingrediënten

  • 3 pakken stroopwafels
  • 600 gram MonChou
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 eetlepels kaneel
  • 500 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. 1De MonChou mag op kamertemperatuur dus deze mag uit de koelkast. Snij 12 stroopwafels in kleine/grove stukjes, je kunt de stroopwafels natuurlijk ook in de keukenmachine doen. De helft van de gehakte stroopwafelstukjes verwarm je kort in een steelpannetje op een laag vuur en schep regelmatig om. De andere helft bewaar je voor later. Als de stroop zacht en lekker kleverig begint te worden is het goed.
  2. 2Bedek de bodem van een ingevette springvorm met de warme stroopwafelstukjes en druk ze goed aan met een lepel. De bodem mag even hard worden en intussen maken we het MonChoumengsel.
  3. 3Klop de slagroom stijf met de klopfix. In een andere kom klop je de MonChou los met de basterdsuiker, kaneel en vanillesuiker en roer daarna de slagroom met een garde door het mengsel heen zodat er een egale massa ontstaat. Proef deze even want dit is heerlijk(-: Tip, Stevige slagroom zonder klopfix Zorg dat alles wat je gebruikt koud is, de garde de kom, zet deze van te voren in de koelkast. Gebruik alleen room met een vetgehalte van 35% of (liefst) meer.
  4. 4De koekbodem is inmiddels hard geworden hier smeer je nu een behoorlijke dot MonChoumengsel op. Bestrooi op de MonChou de andere helft van de stroopwafelstukjes. Hierop mag weer het overige deel van het MonChoumengsel en maak het af met het laatste grove stroopwafelbrokken. Voila! Tip, Wil je de taart nog een laatste touch geven, Maak warme karamelstroop en decoreer het af.
Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...