Stroopwafeltaart met MonChou en kaneel

Stroopwafeltaart met MonChou en kaneel

En room
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 520
Naar het recept

Stroopwafeltaart met MonChou en kaneel, ’n simpele taart variant met room. Deze taart heeft eigenlijk geen tekst nodig om duidelijk te maken dat hij ge-wel-dig is.

Stroopwafeltaart recept no-bake

Heel simpel no-bake ofwel zonder oven maak jij deze stroopwafeltaart super snel! Perfect als verjaardagstaart of een verwen momentje.

Ingrediënten

  • 3 pakken stroopwafels
  • 600 gr MonChou
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 el kaneel
  • 500 ml slagroom
Stroopwafeltaart met monchou en kaneel

Taart van stroopwafels met Monchou

  1. Zorg dat de MonChou op kamertemperatuur is. Snij de stroopwafels (2 pakken) in kleine/grove stukjes of doe de stroopwafels in een keukenmachine. De helft van de gehakte stroopwafelstukjes verwarm je kort in een steelpannetje op laag vuur en schep regelmatig om. De andere helft bewaar je voor later. Als de stroop zacht en kleverig begint te worden is het goed.
  2. Bedek de bodem van een ingevette springvorm met de warme stroopwafelstukjes en druk ze goed aan met een lepel. Zet even weg.
  3. Klop voor het MonChou mengsel de slagroom stijf met de klopfix. In een andere kom klop je de MonChou los met de basterdsuiker, kaneel en vanillesuiker. Roer de slagroom met een garde door het MonChou mengsel tot een glad romig mengsel.
  4. De koekbodem is hard geworden, smeer hier nu een behoorlijke dot MonChou mengsel op. Bestrooi op de MonChou de andere helft van de stroopwafelstukjes. Hierop mag weer het overige deel van het MonChou mengsel en maak het af met het laatste pak in stukjes stroopwafels. Taart van stroopwafels met Monchou maak je zó.

Maak af met een topping van karamelstroop. Voor een stevige taart zet je de taart een paar uurtjes in de koelkast.
Bekijk meer taart recepten. Of maak ’n Stroopwafeltaart met banketbakkersroom.

Tip, stevige slagroom kan je ook maken zonder klopfix. Zorg dat alles wat je gebruikt koud is, de garde de kom, zet deze van te voren in de koelkast. Gebruik alleen room met een vetgehalte van minimaal 35% of meer.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 111 stemmen.
Please wait...