Stroopwafeltaart met banketbakkersroom

Stroopwafeltaart met banketbakkersroom

zonder oven en met gele room
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min

Stroopwafeltaart met banketbakkersroom zonder oven en met gele room, de stroopwafel is favoriet. Deze makkelijke taart maak je zó. Je maakt de taart zonder oven en met gele room.

Stroopwafeltaart recept met bodem van koek

De stroopwafels hak je in stukjes en vormen de bodem van koek met zachte karamel en boter. Heel simpel no-bake maak jij deze stroopwafel taart super snel.

En wil je het jezelf nu heel makkelijk maken, gebruik de banketbakkersroom mix van Dr. Oetker en vervang deze voor de eerste stap.

Stroopwafeltaart met banketbakkersroom recept

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 35 gr bloem
  • 350 ml volle melk
  • 65 gr suiker
  • 1 pak stroopwafels
  • 1 zakje mini stroopwafels
  • 40 gr boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze stroopwafeltaart met banketbakkersroom

  1. Maak eerst de banketbakkersroom. Splits de eieren en klop de eidooiers met de bloem in een kom. De eiwitten gebruik je niet. Breng de melk aan de kook en al roerende schenk je de melk beetje bij beetje bij het eimengsel. Giet het mengsel in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat kort op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel in een schaal en laat afkoelen.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Snij een kwart van de onderkant van de ministroopwafels en zet deze met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de bakvorm. Snij 8 grote stroopwafels grof en verkruimel tot koekkruimels samen met de overgebleven stukjes ministroopwafel in de keukenmachine. Smelt de boter en meng door de kruimels.
  3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm 15 minuten in de koelkast om de bodem stevig te laten worden. Verdeel een laagje gele room over de taartbodem en zet terug in de koelkast.
  4. Klop de slagroom stijf met vanillesuiker. Spatel de slagroom door de rest van de banketbakkersroom. Schep in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Voila!

Tip, wil je de taart nog een laatste touch geven? Maak af met karamelstroop of dulce leche.

Bekijk meer taart recepten.

Beoordeling: 3.6. van 31 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024