Surinaamse erwtensoep

Met karbonade en rijst
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Deze Surinaamse erwtensoep met ribkarbonade en rijst is minstens zo lekker als de Hollandse variant. Maak hem nu heel gemakkelijk zelf.

Groene soep

Ingrediënten

  • 250 gr spliterwten
  • 125 gr zuurkoolspek
  • 350 gr ribkarbonade
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 kippenbouillontablet
  • 100 gr rijst

Bereidingswijze

  1. 1Let op: week de spliterwten een nacht van tevoren.
  2. 2Breng 2 pannen met elk 1 liter water aan de kook. Kook in de ene pan de spliterwten en in de andere pan de karbonade. Zet een derde pan met koud water op het vuur. Doe het zuurkoolspek erin en breng het water aan de kook. Haal het zuurkoolspek eruit zodra het water kookt en snij het in stukjes.
  3. 3Snipper de ui en snij de tomaten in stukjes. Voeg, wanneer de pan met karbonade ongeveer 15 á 20 minuten kookt, de ui, tomaten, zuurkoolspek en het piment toe. Giet de spliterwten af en voeg ze toe aan de pan met karbonade. Voeg het kippenbouillontablet toe en roer goed door.
  4. 4Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over 4 borden en schenk de soep er overheen.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...