Surinaamse erwtensoep

Surinaamse erwtensoep

Met karbonade en rijst
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Deze Surinaamse erwtensoep met ribkarbonade spek en rijst is minstens zo lekker als de Hollandse variant. Maak ’t recept heel gemakkelijk zelf.

Surinaamse gele pesi soep

Surinaamse gele pesi soep is ’n Surinaamse soep op basis van gele spliterwten. Soep met karbonade, spek, piment en rijst ofwel ’n Surinaamse soep.

Ingrediënten

  • 250 gr spliterwten (gele)
  • 125 gr zuurkoolspek
  • 350 gr ribkarbonade
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 kippenbouillontablet
  • 100 gr rijst

Gele pesi met rijst

  1. Let op: Week de spliterwten een nacht van tevoren. Breng 2 pannen met elk 1 liter water aan de kook.
  2. Kook in de ene pan de spliterwten en in de andere pan de karbonade. Zet een derde pan met koud water op het vuur. Doe het zuurkoolspek erin en breng het water aan de kook. Haal het zuurkoolspek eruit zodra het water kookt en snij in stukjes.
  3. Snipper de ui en snij de tomaten in stukjes. Voeg, wanneer de pan met karbonade ongeveer 15 á 20 minuten kookt, de ui, tomaten, zuurkoolspek en het piment toe. Giet de spliterwten af en voeg toe aan de pan met karbonade. Voeg ’t kippenbouillontablet toe en roer door.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over kommen en schenk de soep er overheen. Gele pesi met rijst maak je zó.

Ook lekker: Erwtensoep ’n oer-Hollandse soep met spliterwten, laurier en selderij.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 14 stemmen.
Please wait...