Surinaamse erwtensoep

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 45m

Deze Surinaamse erwtensoep met ribkarbonade en rijst is minstens zo lekker als de Hollandse variant. Maak hem nu heel gemakkelijk zelf. Kijk voor meer soepen bij onze soep recepten.

Ingrediënten

  • 250 gram spliterwten
  • 125 gram zuurkoolspek
  • 350 gram ribkarbonade
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 1 kippenbouillontablet
  • 100 gram rijst

Bereidingswijze

Stap1

Let op: week de spliterwten een nacht van tevoren.

Stap2

Breng 2 pannen met elk 1 liter water aan de kook. Kook in de ene pan de spliterwten en in de andere pan de karbonade. Zet een derde pan met koud water op het vuur. Doe het zuurkoolspek erin en breng het water aan de kook. Haal het zuurkoolspek eruit zodra het water kookt en snij het in stukjes.

Stap3

Snipper de ui en snij de tomaten in stukjes. Voeg, wanneer de pan met karbonade ongeveer 15 á 20 minuten kookt, de ui, tomaten, zuurkoolspek en het piment toe. Giet de spliterwten af en voeg ze toe aan de pan met karbonade. Voeg het kippenbouillontablet toe en roer goed door.

Stap4

Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over 4 borden en schenk de soep er overheen.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab